20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Sarıgül'den Kılıçdaroğlu'na şok sözler

CHP Genel Başkanlığı’na Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçilmesinden hemen sonra, Mustafa Sarıgül tarafından ‘Adam Satan’ tanımı yapıldığı ortaya çıktı. Sarıgül, Kılıçdaroğlu’nu, ‘başkalarının kumandası ile hareket etmek’le suçlamış. Sarıgül’ün söz konusu açıklamaları, Bugün Gazetesi’nde 31 Mayıs 2010 tarihinde, ‘Adam satanlar değişim yapamaz’ başlıklı haberde yer almış!

5 Mart 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Sarıgül'den Kılıçdaroğlu'na şok sözler
Deniz Baykal döneminde yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle CHP'den ihraç edilen Mustafa Sarıgül'ün, CHP Genel Başkanlığı'na seçildikten hemen sonra Kemal Kılıçdaroğlu'nu, 'Adam Satan' olarak tanımladığı ortaya çıktı. Sarıgül, Kılıçdaroğlu'nu, 'başkalarının kumandası ile hareket etmek'le suçlamış.

SARIGÜL'DEN KILIÇDAROĞLU'NA AĞIR İFADELER

Mustafa Sarıgül, Deniz Baykal'ın kasetle düşürülmesinin ardından CHP Genel Başkanı olan Kemal Kılıçdaoğlu'na ağır ifadeler kullanmış. Sarıgül, 31 Mayıs 2010 tarihinde TDH Ümraniye İlçe Merkezi'nin açılışında konuşmuş ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Üç gün ağladıktan sonra adam satanlar değişimi sağlayamazlar" demiş.



BUGÜN GAZETESİ, SARIGÜL'ÜN KILIÇDAROĞLU'NA YÖNELİK HAKARETLERİNİ YAYINLADI

17 ve 25 Aralık kirli operasyonunun ardından paralel devlet yapılanmasının sözcüsü olarak yayın yaptığı iddia edilen Bugün Gazetesi, Mustafa Sarıgül'ün, Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik ağır hakaretleri yayınlamıştı.

Bugün Gazetesi'nde, 31 Mayıs 2010 tarihinde yer alan 'Adam satanlar değişim yapamaz' başlıklı haberde şöyle denilmişti:

"Türkiye Değişim Hareketi (TDH) lideri Mustafa Sarıgül, parti kurma çalışmalarını ertelediği ve CHP'ye katılacağı yönündeki haberleri sert bir dille yalanladı. Sarıgül, "Herkes değişimden söz ediyor. Ancak, başkalarının kumandası altında olanlar değişimi gerçekleştiremezler. Hareketimiz aynı kararlılıkla yoluna devam ediyor" dedi.

GEÇTİ BOR'UN PAZARI...

TDH Ümraniye İlçe Merkezi'nin açılışında konuşan Mustafa Sarıgül, CHP'ye katılacağı yönündeki haberleri yalanlayarak, CHP'nin yeni lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Bir değişim ihtiyacı olduğunu söyleyen Sarıgül, "Türkiye'de bu değişimi başkalarına bağlı olanlar gerçekleştiremez. Başkalarının kumandası ile hareket edenler gerçekleştiremez. Değişimi koltuğuna bağlı olanlar değil, halka bağlı olanlar gerçekleştirecek" dedi. Konuşmasında, isim vermeden Kılıçdaroğlu'na da yüklenen Sarıgül, "Üç gün ağladıktan sonra adam satanlar değişimi sağlayamazlar. Görüyorum ki, Türkiye Değişim Hareketi başkalarını da etkiledi. Nihayet, başkaları da değişimden söz etmeye başladı, 'ötekimiz olmayacak' demeye başladı. Ama geç kaldılar. Buna ne denir biliyor musunuz? 'Geçti Bor'un pazarı, sür eşeğini Niğde'ye' derler" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU, 4 DEFA "GENEL BAŞKANLIĞA ADAY OLMAYACAĞIM" DEMİŞTİ

Deniz Baykal, 7 Mayıs 2010 tarihinde internet sitelerinde yayınlanan uygunsuz görüntülerinin ardından CHP Genel Başkanlığı görevinden ayrılmıştı. O dönemde CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, tam 4 defa "Genel Başkanlığa aday olmayacağım" demiş ancak kurultaya günler kala 17 Mayıs 2010 tarihinde genel başkanlığa aday olduğunu açıklamıştı. Kemal Kılıçdaroğlu, 22- 23 Mayıs 2010 tarihleri arasında Ankara'da gerçekleşen CHP'nin 33. Olağan Kurultayı'nda aday olmuş ve CHP Genel Başkanı seçilmişti. (Yeni Akit)