20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Serbest bırakılan Emrullah Turanlı isyan etti

İstanbul merkezli operasyonda gözaltına alınanlardan, iş adamı Emrullah Turanlı'nın da arasında bulunduğu 3 kişi, sağlık kontrolünün ardından serbest bırakıldı. Turanlı yaptığı açıklamada 'Cahilce hazırlanmış, mantıksız, hiçbir şeyden habersiz, tamamen iftira olan bir hadisedir' ifadelerini kullandı.

19 Aralık 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Serbest bırakılan Emrullah Turanlı isyan etti
İstanbul Emniyet Müdürlüğünden Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülen Turanlı ile iki kişi, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra serbest kaldı.

Emrullah Turanlı, hastane önünde bekleyen gazetecilere yaptığı açıklamada, isnat edilmeye çalışılan suçların tamamının asılsız olduğunu söyledi. Konuşurken duygulandığı görülen Turanlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cahilce hazırlanmış, mantıksız, hiçbir şeyden habersiz, tamamen iftira olan bir hadisedir. Amaçlıdır. Bizimle ilgili olan suçlamaların delillerini dosyaya koyduk. İlgililerin uygun görmesiyle serbest bırakıldık. Zalimlerin zulmü sürelidir. Eğer insanın ömrünün sonuna kadar zulmedebileceklerse yine sürelidir. Bu zulmü yapan, planlayan, yapmaya çalışan ve yaptıran er ya da geç bunun hesabını verecektir. Bana isnat edilen suç, işimle ilgili elemanlarımla yaptığım görüşmelerin takibidir. İmarlı arazilerimin, ruhsat almak için takip ettiğimiz işlere ilişkin 'Onu tanır mısın, bunu tanır mısın, şununla neden konuştun' gibi sorular yöneltildi. Bu millete yapılan bu haksızlıklara lanet olsun, yapanlara lanet olsun."

Turanlı, açıklamanın ardından taksiyle hastaneden ayrıldı.

Bu arada, gözaltında bulunanlardan biri daha emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine sevk edildi. Bu kişi, tutuklanması istemiyle mahkemeye gönderildi.

Daha önce sevk edilenlerle toplam 8 kişinin mahkemedeki sorgusu sürüyor.



***



***



***



***



***



***



***



***



***



***



***



***