26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

SGK - SKK 4A Hizmet Dökümü ve TC İle Prim Sorgulama Sistemi

Artık çoğu sağlık ve sosyal güvenlik işleri SGK üzerinden değerlendirilmektedir. Emeklilik işlemleri dahi SGK'ya bağlıdır. TC Kimlik bilgileri ile SSK SGK Hizmet dökümü sorgulama işlemini ve prim sorgulama ve ya SSK uygulamalarına ulaşmak için haberimizi takip edebilirsiniz.

19 Aralık 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
SGK - SKK 4A Hizmet Dökümü ve TC İle Prim Sorgulama Sistemi
TC Kimlik Numarası ile SSK-SGK Prim Sorgulama ve Randevu Alma İşlemleri artık çok kolay olacak. İnternet sayesinde gelişen dünyamızda bu işlemler artık bir tık ötenizde. TC Kimlik bilgileri ile SSK SGK Hizmet dökümü sorgulama işlemini ve prim sorgulama ve ya SSK uygulamalarına ulaşmak için haberimizi takip edebilirsiniz. Diğer Tüm SSK - SGK İşlemleri ise haberimizin devamında...
 
SGK Hizmet Dökümü işlemleri 15 Aralık 2011 tarihinden itibaren SGK Sorgulamaları artık şifresiz olarak yapılabiliyor. Daha önce e-Devlet sisteminde yer alan SGK Hizmet Dökümü uygulamasına artık size özel kişisel kimlik bilgilerinizi girerek SGK Sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Yazımızın devamında Hizmet dökümüzü nasıl alacağınızı alacağız. SGK Sorgulama işlemi içinT.C. kimlik numarasının yanında nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe, cilt no gibi herkes tarafından bilinemeyecek özel bilgilerin girilmesi gerekiyor. 
 
Sigortalı olarak bir işte çalışmaya başladıktan yaklaşık 1,5 ay sonra ssk sorgulama yani ssk hizmet dökümü alarak sigorta primlerinizi öğrenmeniz gerekmektedir. Malum bir çok işveren durumdan istifade edip deneme adı altında sigortasız olarak işçi çalıştırmakta ve çalışan kişinin sigorta primini ödememektedir.
 
SGK PRİM SORGULAMA
 
SSK PRİM SORGULAMA
 
SSK SORGULAMA NASIL YAPILIR?
 
Günümüzde internet üzerinden birçok işlemi gayet rahat ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmemiz mümkün. Bu işlemlerden biri de SSK sorgulama işlemi, artık bu işlemi de internet üzerinden yapabilirsiniz. Peki SSK sorgulama sizlere ne gibi bir kazanım sağlayacak yani ne işe yarayacak diye soracak olursanız şimdi aşağıda maddeler olarak sizler ile paylaştıklarımızı okuyunuz. SSK sorgulama işleminizi gerçekleştirmek istiyorsanız bu yazının başlığına tıklamanız yeterli olacaktır.
 
SSK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA BİLGİ ALMA
 
Her çalışan vatandaş gibi sizlerde bazen hangi kurumda ne kadar hizmet verdiğinize dair şüpheye düşüp bu sorgulamayı yaparak emin olmak isteyebilirsiniz. SSK hizmet dökümü işleminizi yapabilmek için devlet dairelerinde uzun ve yorucu sıralar beklemenize gerek yok. İnternet üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Görüntülemiş olduğunuz bu hizmet dökümünde yer alan bilgilerini tarihlere göre inceleyebilirsiniz. Ayrıca hesaplama motorları sayesinden SSK çatısı altında emekli olmak için gerekli bilgilendirmeleri yapan hesaplamaları da kolaylıkla kullanabilirsiniz.
 
SGK Hizmet Dökümü Sorgulama ( SSK 4A Hizmet Dökümü ) İçin Tıklayın
 
E-SGM sistemi üzerinden yapılan işlemlerinizi oldukça kısa bir zamanda yapmanız mümkündür. SGK hizmet dökümü sorgulama işlemini E-SGM sistemi aracılığıyla şifreye ihtiyacınız olmadan yapabilirsiniz. Yazının üst kısmında şifresiz olarak SGK hizmet dökümü sorgulama işlemini yapabileceğiniz bir link verilmiştir. E-SGM aracılığıyla şifresiz olarak SGK hizmet dökümü sorgulama işlemini kolayca ve çabuk yapabilmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.
 
 
• E-SGM aracılığıyla şifresiz olarak SGK hizmet dökümü sorgulama işlemini yapabilmek için yazının başında size vermiş olduğumuz linke tıklayınız.
 
• Linke tıkladıktan sonra açılan sayfada sizden bazı bilgileri tamamlamanız istenecektir.
 
• İlk olarak ‘’Uyruk’’ kısmını size uygun şekilde işaretleyiniz.
 
• Ardından T.C kimlik numaranızı eksiksiz ve doğru bir şekilde yazınız.
 
• Doğum yılınızı seçiniz.
 
• Nüfusa kayıtlı olduğunuz ili seçiniz.
 
• ‘’Cilt No’’ kısmını nüfus cüzdanınızda yazan şekliyle doldurunuz.
 
• Son olarak size kutucukta verilen güvenlik anahtarının karakterlerini ‘’Güvenlik Kodu’’ kısmına yazınız.
 
• ‘’Sorgula’’ butonuna tıklayınız.
 
• Sorgula butonuna tıkladıktan sonra açılan sayfanın sağ kısmında bulunan ‘’Hizmet Bilgisi’’ bölümünden ilgili alanı bulup SGK hizmet dökümü sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz.