23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

SGK SSK Prim Sorgulama Hizmet Dökümü Alma İşlemleri ve GSS Borcu Sorgulama

SGK ve SSK işlemlerinizi e-SGK üzerinden nasıl olarak online işlemler şeklinde yapabileceğinizi sizler için derledik. Haberimizde ise GSS Borcunun Ne olduğunu, prim gün sayınızı ve hizmet dökümlerinizi alabilirsiniz. Bu sorgulama işlemlerini sağlamak kurumun sitesine girmek ve sadece TC Kimlik No ile hizmet dökümüne ulaşabilirsiniz.

14 Aralık 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:
SGK SSK Prim Sorgulama Hizmet Dökümü Alma İşlemleri ve GSS Borcu Sorgulama
SGK işlemleri internet üzerinden online olarak yapılabiliyor. Yeni uygulamada T.C. kimlik numarasının yanında kişinin nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe, cilt no gibi herkes tarafından bilinemeyecek özel bilgilerin girilmesi gerekiyor. Böylelikle işlemler daha kolay bir hal alıyor. 
 
Vatandaşlar sigortalarının yatıp yatmadığını bunun yanısıra, sigorta primlerinin ne kadar üzerinden yattığını SSK sorgulama prim ve hizmet dökümü bilgisi alma sistemi aktif edildi. Hizmet Dökmünü nasıl alacağınız bu haberin içinde detayları ile tarif edilmiştir.
 
Çalışanların maaşlarının yanısıra gelir vergisi, işsizlik sigortası, sağlık sigortası (SSK primi) gibi kesintiler yapılıyor.Çalışanlar bu kesintilierden sonra maaşlarını alabilryorlar. Uzun yıllar boyunca SGK'ya kesilen SSK primler birikiyor. Sağlık güvencesi niteliğinde olan bu primler emeklilik sisteminin de temel taşarından. SSK prim sorgulama sayfası giriş. SSK prim sorgulaması nasış yapılır. Sigortanızın yatıp yatmadığını bu istemler üzerinden öğretnebilirsiniz. Maaşlar yükseldikçe sigorta SSK primlkeri de artıyo. Bu yüzden bazı işverenler işçilerin sigortalarını düşük rakamlar üzerinden yatırma yoluna gidiyorlar. Bunun önüne geçmek için herkes kendi primini internet üzerinden kontrol debilecek.
 
CEP TELEFONU İLE SGK HİZMET DÖKÜMÜ ALMAK
 
Cep telefonlarınızdan ilk işe giriş tarihinizi ve toplam hizmet gün sayınızı sorgulayabilirsiniz.
 
e- Devlet veri sorgulama sistemi
 
Yeni bir uygulama başlatan sgk.gov.tr, bu uygulaması ile vatandaşların site site gezerek yada sorgulama yaparak toplam hizmet gün toplamını öğrenmelerini kolaylaştırıyor.
 
Peki bu işlem nasıl yapılıyor? Cep telefonlarınızdan hizmet gün toplamını öğrenmek için ne yapmanız gerekiyor?
 
“PTT yaz boşluk bırak T.C. Kimlik Numaranı yaz boşluk bırak AİLE SIRA NO”nu yaz 5502’ye kısa mesaj at. SGK Hizmet Dökümü mesaj ile size iletilecektir.
 
İŞLEMLER İÇİN TIKLAYINIZ
 
E-DEVLET ÜZERİNDEN SORGULAMA YAPMAK
 
E-Devlet üzerinden SGK hizmet dökümü sorgulama yapmak için aşağıda vermiş olduğumuz maddeleri takip edebilirsiniz. SSK’ ya bağlı iseniz 4A SGK hizmet dökümü sorgulamaya, Bağ- Kur ‘lu iseniz 4B SGK hizmet dökümü sorgulamaya, Emekli Sandığına bağlı iseniz 4C SGK hizmet dökümü sorgulama linkini seçiniz.
 
-İlk olarak yazının başında verdiğimiz linke tıklayınız.
-Açılan sayfada sizden kimlik doğrulama işlemini yapmanız istenecektir. Bunun için kimliğimi şimdi doğrula linkine tıklayınız.
-Karşınıza gelecek sayfaya TC kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girerek siteme giriş yapınız.
-Açılan sayfadan SGK hizmet dökümü sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.
 
İŞLEMLER İÇİN TIKLAYINIZ 
 
 
BORÇ SORGULAMA
 
Borç sorgulama SSK çatısı altında işyeri sahiplerinin kuruma dair ne kadar borçlu olduklarını öğrenmeleri için oluşturuluş bir bilgilendirme uygulamasıdır. Bu işlemi uyg.sgk.gov.tr bağlantı adresi ile gerçekleştirebileceğiniz gibi bu sorgulama sonucunda, online olarak SSK borcunuzu ödeme gibi bir seçeneğiniz de var.
 
SİCİL NO NEDİR?
 
Sürekli olarak SSK sicil numaranızı aklınızda tutmak zor olabilir ya da kaybetmeniz gibi bir durum söz konusu olduğunda SSK sicil no öğrenme işlemi artık internet üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde öğreniliyor. SSK sicil no ile sayesinden SSK kurumu altında yapmanız gereken bazı işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Sitemizde bu işlemi nasıl yapacağınız detaylı bir şekilde anlattık.
 
PRİM SORGULAMA
 
SSK prim sorgulama işleminizi gerçekleştirmek istiyorsanız sitemizde bulunan sizlerin bu gibi işlemlerinizi kolayca yapabilmeniz için yazılmış olan yazılarımıza göz gezdirmeniz yeterli olacaktır. Peki SSK prim sorgulama işlemi yapmadan önce bu işlem nedir ne işe yarar diye soracak olursanız sizlere bunu da açıklayalım. SSK prim sorgulama SSK hizmet dökümü bilgileriniz içerisinde yer alan ve size ait toplam gün sayısını kapsayan bir sistemdir. Bu sorgulamayı yaptığınız takdirde emekli olabilmeniz için doldurmanız gereken gün sayınızı, hangi tarihlerde ne kadar süre hizmet verdiğinizi ve toplam gün sayınızı kolaylıkla öğrenebilirsiniz.
 
GSS BORÇ SORGULAMA
 
GSS olarak bildiğiniz Genel Sağlık Sigortası ayrıntıları netleşti işte Genel Sağlık sigortasında borç sorgulama ekranına internet üzerinden ulaşıp borcunuzu sorgulayabilirsiniz. Hatta borcunuzu internetten üzerinden kredi kartınızla ödeyebilirsiniz.