19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

SGK SSK Prim ve Hizmet Dökümü TC Kimlik No İle Kolay Sorgulama

SGK Prim Sorgulama ve TC Kimlik No ile Hizmet Dökümü Çıkarma İşlemleri Sayfamızda olacaktır. Sosyal Güvenlik Kurumunun uygulamaya koyduğu sorgulama ve hizmet dökümü işlemleri SGK'nın web sitesi üzerinden kolayca yapılıyor. Emeklilik işlemleri dahi SGK'ya bağlıdır.

16 Aralık 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
SGK SSK Prim ve Hizmet Dökümü TC Kimlik No İle Kolay Sorgulama
Artık kolaylıkla SGŞK ve SSK uygulamlarına prim sorulama, hizmet dkümü ve ne zaman emekli olabileceğiiz ile ilgili en kapsamlı bilgilere hbaerimizi üzerinden erişebilir en detaylı ayrıntılara buradan ulaşım sağlayabilirsiniz...
 
TC Kimlik bilgileri ile SSK SGK Hizmet dökümü sorgulama işlemini ve prim sorgulama ve ya SSK uygulamalarına ulaşmak için haberimizi takip edebilirsiniz.
 
 
Üstteki linklere tıklayarak istediğiniz bilgiyi sorulayabilir ve bunlardan çok fazla yayarlanabilirsiniz.
 
PALYATİF BAKIM SGK KAPSAMINDA!
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerdeki palyatif bakım merkezlerinin masraflarının geri ödeme kapsamına alındığını duyurdu
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sağlık Bakanlığı'na bağlı palyatif bakım konusunda tescil edilen yataklı hastanelerde kurulan palyatif bakım merkezlerinin masraflarının geri ödeme kapsamına dahil edildiğini bildirdi.
 
Çelik, yaptığı yazılı açıklamada Dünya Sağlık Örgütü'nün tanımıyla "palyatif bakım"ın, yaşamı tehdit eden hastalıklardan kaynaklanan problemlerle karşılaşan hastaların ve hasta yakınlarının yaşam kalitesini, tüm fiziksel, psiko-sosyal ve ruhsal problemlerin erken tespit edilerek ve etkili değerlendirmeler yapılarak önlenmesi veya giderilmesi yollarıyla arttıran bir yaklaşım olduğunu ifade etti.
 
İnternet sayesinde gelişen dünyamızda bu işlemler artık bir tık ötenizde. Sigortalı olarak bir işte çalışmaya başladıktan yaklaşık 1,5 ay sonra ssk sorgulama yani ssk hizmet dökümü alarak sigorta primlerinizi öğrenmeniz gerekmektedir. Malum bir çok işveren durumdan istifade edip deneme adı altında sigortasız olarak işçi çalıştırmakta ve çalışan kişinin sigorta primini ödememektedir.
 
Tüm hastaları, özellikle de kanser ve yaşlı hastaları yakından ilgilendiren palyatif bakım tedavisinin karşılanmasına yönelik çalışmaların tamamlandığını belirten Çelik "Sağlık Bakanlığı'na bağlı palyatif bakım konusunda tescil edilen yataklı hastanelerde kurulan palyatif bakım merkezlerinin masraflarını geri ödeme kapsamına dahil ettik. Bundan böyle Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'nca palyatif bakım ödemeleri düzenli olarak yapılacaktır" diye konuştu.