18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Genelkurmay: Sınırda askere ateş açıldı

Türkiye-Suriye sınırında, nöbet değişimi sırasında Suriye tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

İHA17 Kasım 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
 Genelkurmay: Sınırda askere ateş açıldı
 Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alayı (Hatay) Bükülmez Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, hududun Suriye tarafında bulunan Senet Tepe üzerinden Türkiye istikametine, üç kişi olduğu değerlendirilen şahıslar tarafından, uzun namlulu silahlarla nöbet değişimi yapan bir adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç (TTZA) ve o bölgede mevzilenmiş durumda bulunan bir adet Zırhlı Muharebe Aracına (ZMA) doğru ateş açılmıştır. Açılan ateşe hudut unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmiştir. Unsurlarımızın açtığı karşı ateş sonucu, şahıslar, Suriye tarafına kaçarak gözden kaybolmuştur.
  Olay bölgesinde yapılan incelemede, Suriye tarafından açılan ateş sonucunda birliklerimize ait TTZA'nın sol arka çamurluğuna bir, sol kapısına iki, arka kapının alt kısmına bir mermi ve ZMA'nın kulede bulunan sağ sis havanına bir, sağ gövdenin orta kısmına iki merminin isabet ettiği tespit edilmiştir. Olayda herhangi bir personel zayiatı meydana gelmemiştir" denildi.
 
  Diğer yandan, Türkiye-Suriye hududunda, Asi nehri üzerinde ve civarında, kaçak akaryakıt dolu 60'ar litrelik 60 adet bidon, 22 adet sal tespit edildi. Altınözü Cumhuriyet Savcılığının talimatlarıyla tutanak tutularak bidon ve sallar olay yerinde kullanılmaz hale getirildi.
  (ÖK-ÖK-Y)