16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Şırnak'ta tepki çeken eylem

Cizre'de kadına karşı şiddete ve köleliğe dikkat çekmek için kadınların çarşaf giyip kendilerini zincirlemeleri vatandaşlardın tepkisini çekti.

27 Kasım 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Şırnak'ta tepki çeken eylem
Şırnak'ın Silopi ilçesinde Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü etkinliği kapsamında yürüyüş düzenlendi.
 
KÖLELİĞE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN ÇARŞAF GİYDİLER
 
Demokratik Özgür Kadın Hareketi(DÖKH)'nin öncülük ettiği yürüyüşe ve bazı dernekler de destek verdi. Etkinlikle, temsili olarak çarşaf giyen bazı genç kızlar ve çocuklar elleri zincirle bağlandı ve bu şekilde köleliğe dikkat çekmek istendi. Ancak bu duruma bazı vatandaşlar tepki gösterdi.
 
Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü etkinlikleri kapsamında Şırnak'ın Silopi ilçesinde DÖKH öncülüğünde yürüyüş yapıldı. Yapılacak yürüyüş için DBP binası önünde bir araya gelindi. Programa DBP Silopi ilçe eşbaşkanları ile Silopi Belediyesi Eşbaşkanları Emine Esmer ve Seyfettin Aydemir, Barış Anneleri Meclisi, KURDİ-DER üyeleri ve KESK'li kadınlar da yer aldı.
 
SİYAH TABUT TAŞIDILAR
 
Laleş Kültür ve Sanat Merkezi Erbane Gurubu'nun çaldıkları ezgiler eşliğinde Sanat Sokağı'na kadar yürüyüş yapıldı. Yürüyüş yapan kadınlar arasında bir grup genç kadın siyah tabut taşıdı. Bazı çocuklar da gelinlik giyerek çocuk gelinlere dikkat çekti. Bir grup genç ise çarşaflar giyip, ellerini zincirledi. Daha sonra zincirler birbirine bağlandı.
 
Şırnak'ta özellikle Cizre'de kadınların önemli kısmının çarşaf kullanmasından dolayı bu eylem tepki çekti.