25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Sivas Akıncılar'da termal su bulundu

Sivas’ın Akıncılar ilçesi Kaymakamı Mehmet Fatih Yakınoğlu açıkladı.

İHA12 Şubat 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Sivas Akıncılar'da termal su bulundu
Sivas’ın Akıncılar ilçesi Kaymakamı Mehmet Fatih Yakınoğlu, ilçeye bağlı iki köyde sıcak su kaynaklarının tespit edildiğini söyledi.

Yakınoğlu yaptığı yazılı açıklamada; “Kaymakamlığımızın talebi üzerine Maden Tetkik Arama I. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sonucunda hazırlanan raporda; Doğantepe köyü Bahattinşeyh mevkii ve Abdurrahman Köyünde termal-mineralli su kaynağı tespit edilmiştir. Abdurrahman köyü termal su kaynağının alanında çıkış yapan kaynak başında yapılan incelemede suyun sıcaklığı 13 derece ölçülmüştür. Ayrıca, Doğantepe köyü Bahattinşeyh mevkiinde çıkan kaynak suyunun sıcaklığı ise 28 derece olarak ölçülmüştür. Bu da bizleri sevindirmiştir” dedi.

Bölgeyi jeotermal bir alan yapmak istediklerini belirten Yakınoğlu, “İki köyümüzde çıkan jeotermal kaynak sularının faaliyete geçmesi için İşadamlarımızın desteğini bekliyoruz. Bu kaynakların bulunduğu bölgelere jeotermal dinlenme alanları yapıldığı takdirde bu bölgenin gelişmesine büyük önem arz edecektir” şeklinde konuştu.