25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Siverek'te silahlı saldırı: 1 ölü!

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, gece otomobilden inip sohbet eden 3 arkadaşa, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından tabancayla ateş açıldı.

DHA24 Şubat 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Siverek'te silahlı saldırı: 1 ölü!
Saldırıda, kurşunlara hedef olan 30 yaşındaki Mehmet Emin Kızılelma öldü, 2 arkadaşı yaralandı.

Olay, gece saat 01.30 sıralarında Siverek'e birkaç kilometre uzaklıktaki Hacıhıdır Baraj Göleti yolu üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, gece Mehmet Emin Kızılelma arkadaşları Çetin Koyuncu ve Serkan Tınık'ı yanına alıp, 33 P 3360 plakalı otomobili ile dolaşmaya çıktı. 3 arkadaş, gölet yolunda durdurdukları otomobilden inerek sohbet etti. Bu sırada kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, Kızılelma ve arkadaşlarına tabancayla ateş açtı. Tabancadan çıkan kurşunlar 3 arkadaşın vücudunun çeşitli yerlerine isabet etti. Saldırganlar kaçarken, yaralılar telefonla jandarma ve sağlık ekiplerinden yardım istedi.

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptığı incelemede Mehmet Emin Kızılelma'nın öldüğünü saptadı. Yaralanan Çetin Koyuncu ile Serkan Tınık ise ilk müdahalenin ardından ambulansla Siverek Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Tedavisine başlanan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirilirken, yaşamını yitiren Kızılelma'nın cesedi de otopsi için morga gönderildi.

JANDARMA ÖZEL EKİP KURDU

Saldırının ardından jandarma ekipleri, olay yeri ve çevresinde uzun süre inceleme yaptı. Olay yerindeki boş kovanları toplayıp, delil arayan jandarma, şüpheli veya şüphelilere ait iz aradı. Uzun süren çalışmaların ardından toplanan delillerin incelenmesine başlanırken, jandarma bünyesinde olayın aydınlatılması için özel bir ekibin kurulduğu da bildirildi.

RİZE'DE TRAFİK KAZASI: 14 YARALI

RİZE'nin Pazar İlçesi'nde yolcu minibüsü ile ekmek dağıtılan otomobilin çarpışması sonucu 14 kişi yaralandı.

Kaza, Karadeniz Sahil Yolu Kirazlık Mahallesi'nde bu sabah meydana geldi. Musa Kesimal yönetimindeki 53 M 5000 plakalı yolcu minibüsü, karşı yönden gelen Hıncal Çiçek yönetimindeki 53 HA 771 plakalı ekmek dağıtımında kullanılan otomobil ile çarpıştı. Minibüsün hatalı sollama yapmasından kaynaklandığı iddia edilen kazada yaralanan araç sürücüleri Musa Kesimal ve Hıncal Çiçek ile minibüs yolcularından Kemal Civelek, Ali Karabulut, Bünyamin Okumuş, Rasim Ahmetopoğlu, Ali Dursun, Hacer Karaman, Meliha Aslıyüksek, Şafak Topaloğlu, Hasan Altı, Eyüp Gülbey, Muhammet Aslıyüksek ve Fatma Delibaş, Kaçkar Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

SİLOPİ´DE GENÇLİK MERKEZİNE MOLOTOFLU SALDIRI

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde bulunan Mezopotamya Gençlik Merkezi'ne bir grup gösterici tarafından molotoflu saldırı düzenlendi. Lazer ışıklarıyla polisi taciz eden göstericiler, gaz bombaları ve basınçlı su ile müdahale etti.

Silopi Sağlık Caddesi'nde bulunan Mezopotamya Gençlik Merkezi'ne dün akşam yüzleri kapalı bir grup tarafından molotof kokteylli ve taşlı saldırı düzenlendi. Saldırı üzerine olay yerine 2 zırhlı polis aracı ile 'Toma' olarak bilinen toplumsal olaylara müdahale aracı gönderildi. Toma göstericilerin yola kurduğu barikatları kaldırarak binada çıkan yangını basınçlı su ile söndürdü.

Polis ekiplerinin geldiğini gören göstericiler ara sokaklara kaçtı. Bir grup gösterici evlerin damlarına çıkarak polise taş ve molotof kokteylli attı. Toma damlardan taş atan göstericilere basınçlı su sıkarak müdahale etti. Taş atan ve zırhlı araçlara lazer ışıkları ile tacizde bulunan göstericileri polis, gaz bombaları ile dağıtmaya çalıştı.

Bir gaz bombasının internet kafe içerisine atılması sonucu, işyeri sahibi ve içeridekiler zor durumda kaldı.

KAYSERİ'DE SAHTE PARA, KAÇAK SİGARA VE UYUŞTURUCU OPERASYONU

KAYSERİ'de, sahte ABD doları ile alışveriş yapan 1 kişi ile uyuşturucu satışı yaptığı belirlenen 2 şüpheli ve baskında kaçak sigarayla yakalanan 5 kişi gözaltına alındı.

Kentte 4 işyerinde yaptığı alışveriş karşılığı sahte 100'er dolarlık toplam 1000 ABD doları ile ödeme yapanan Ö.Y., polis tarafından gözaltına alındı. Ö.Y., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Bu arada Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce uyuşturucu satıcılarına yönelik olarak hafta sonunda yapılan operasyonda şüpheliler A.G. ile S.İ.'den değişik tarihlerde uyuşturucu alan 7 kişi belirlendi. Uyuşturucu satıcılarının üzerinde 7 adet sentetik nitelikli uyuşturucu tablet, 7 gram esrar ele geçirildi. 2 uyuşturucu satıcısı ve 7 kişi gözaltına alındı.

Öte yandan, yine hafta sonunda kaçak sigara satan 3 yere yapılan baskında toplam 1147 paket bandrolsüz kaçak sigara ve 36 adet cinsel uyarıcı hap ele geçirildi. Kaçakçılıkla ilgili olarak 5 kişi gözaltına alındı.