29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Şoför namaz molasında yolcuyu bırakıp gitti

Otobüs şoförü ihtiyaç molasında namaz kılan yolcusunu bırakıp gitti.

Star Haber Merkezi25 Mart 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Şoför namaz molasında yolcuyu bırakıp gitti
Jeoloji mühendisi Elif Bilgin (29) Efe Tur ile yolculuk yaparken verilen ihtiyaç molasında namazını kılmak istedi. Önce muavinle tartışan Bilgin yolculardan birinin destek vermesi üzerine mescide gitti. Ancak otobüs şoförü Bilgin’in mescitten çıkmasını beklemeyerek yoluna devam etti. İzmit Otogarı’na kadar başka bir ailenin aracında gitmek zorunda kalan Bilgin Efe Tur’a gelerek şoförden şikayetçi oldu. Şoför ise yolcuların beklemek istemediğini, bu nedenle yola devam ettiğini söyledi.

Efe Tur yaşanan olayla ilgili düzeltme metni yayınaldı

25.03.2013 tarihli gazetenizin internet sitesinde “Şoför namaz molasında yolcuyu bırakıp gitti” başlığı altında yayınlanan habere dayalı olarak, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak üzere aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

22.03.2013 tarihinde Esenler-Karamürsel saat 17.00 aracımız yaşlı ve hasta olan bir yolcumuz için mecburi olarak kısa süreliğine ihtiyaç için durmak zorunda kalmıştır, bu bir mola değildir. Bu güzergâhta seyahat süresi 1 saat 45 dakika olduğundan mola verilmemektedir. Araç personelimiz, araçtaki diğer yolcularımız ile görüşülmüş ve araç takip sisteminden konu araştırılmıştır.38 numarada oturan bayan yolcumuz Elif Bilgin araç personelimize, diğer yolcu için durulduğunu ve namaz kılmak istediğini kendisini de beklemek zorunda olduklarını belirtmiştir. Araç personelimiz yolcumuza araçtan ayrılmamasını ve 1-2 dakika dışında vakitlerinin olmadığını iletmesine rağmen yolcumuz namaz kılmak için araçtan ayrılmıştır. Aracımız 7 dakika beklemiş olup, diğer yolcularımızın kendi zamanlarının çalınmasından dolayı itiraz etmesi üzerine, mescitte anons yapılmış ve buna rağmen yolcumuz gelmediği için araç çıkmak zorunda kalmıştır.

Firmamız bu konuda özel hassasiyet gösterdiğinden dolayı, yolcumuzu beklemediği için kaptanımız hakkında disiplin soruşturması başlatılmıştır.
Bilgilerinize.

EFE TUR