20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Son Dakika! Ermenek'te 2 işcinin cesedine daha ulaşıldı!

Ermenek'teki Maden faciasında arama ve kazı çalışmaları sürerken bugün 2 işcinin cesedine daha ulaşıldı. Daha önce de 2 işcinin cesedine ulaşılan çalışma da içerde 14 kişi daha kaldı.

17 Kasım 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Son Dakika! Ermenek'te 2 işcinin cesedine daha ulaşıldı!
Geçtiğimiz günlerde  2 işcinin cesedine ulaşılmış ve 16 kişinini arama çalışması devam ederken bugün iki madencinin daha cesedine ulaşıldı.
 
18 işçiden 2'sinin daha cansız bedeni ulaşıması ile arama çalışmalarında madenden çıkarılan işçi sayısı 4'e yükseldi.
 
AFAD'dan yapılan açıklamada; "Karaman'ın Ermenek ilçesinde 28 Ekim 2014 Salı gününden bu yana aralıksız devam eden arama kurtarma çalışmaları sonucunda madenin 4. 'başyukarı' bölümünde iki işçi kardeşimizin daha cenazelerine ulaşılmıştır. Cenazeleri madenden dışarı çıkarma çalışmaları devam etmektedir. Madende mahsur durumda bulunan 14 madenciyi arama çalışmaları da kesintisiz şekilde sürmektedir" ifadeleri kullanıldı.
 
Bildiğiniz üzere Ekim ayının son haftasında bu olay yaşanmış ve ülke olarak derin bir hüzne boğmuştu. Şuanda göcük altında kalan 18 işciden 4'ünün cesedine ulaşılmış oldu!
 
4 MADENCİ ARANIYOR
 
Kurtarma çalışmalarında 21'inci güne girilirken bugün 2 işçinin daha cesetlerine ulaşıldı. Cesetlerin ocağın 4'üncü Başyukarı bölümünde bulunduğunu belirten AFAD, "4'üncü Başyukarı bölümünde iki işçi kardeşimizin daha cenazelerine ulaşılmıştır. Cenazelerin madenden dışarı çıkarma çalışmaları devam etmektedir. Madende mahsur durumda bulunan 14 madenciyi arama çalışmaları kesintisiz devam etmektedir" denildi. Halen ocakta bulunan 14 madenciye ulaşmak için çalışmaların devam ettiği ifade edildi.