26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Son Dakika IŞİD Haberleri: IŞİD'in İnine Girildi!

Geçtiğimiz günlerde IŞİD ile ilgili bir iddia gündeme oturdu. Haberlere göre IŞİD'in bulunduğu bölgeye Alman bir gazeteci girdi. Bilgi ve haberleri alıp daha sonra IŞİD tarafından serbest bırakıldı.

22 Aralık 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Son Dakika IŞİD Haberleri: IŞİD'in İnine Girildi!
 
 
 
Geçtiğimiz günlerde nir Alman gazetecinin IŞİD'in inine girdiğine dair haberler medyada sıkça yer alıyordu. Bu kişi ise IŞİD'in inine girdiği gibi çıktığı bilgisi yeraldı.
 
IŞİD bu kişiyi serbest buraktı. Jürgen Todenhöfer adlı gazeteci böylelikle IŞİD'in inine giren ve buradan sağa sağlim çıkan ilk batılı gazeteci oldu.
 
Olaydan sonra ilk izlenimlerini medyaya anlatan Jürgen Todenhöfer;
 
Örgütün dini bir temizlik gerçekleştirmeyi planladığını belirtti. Alman gazeteciye göre, IŞİD Batı müdahalesi ve hava operasyonlarıyla değil, Irak'taki Sünnilerle müzakere edilerek yok edilebilir.
 
Yaklaşık 50 yıldır savaş muhabirliği yapan Jürgen Todenhöfer,  buna benzer bir durumu daha önce hiçbir savaş bölgesinde görmediği söyledi. Todenhöfer, bölgede IŞİD'e verilen desteği, "Kendinden geçmiş bir çoşku" sözleriyle tanımlıyor.  Her gün dünyanın dört bir yanından yüzlerce militanın IŞİD'e katılmak için bölgeye gittiğini iddia eden Alman gazeteci, bu durumun anlaşılmaz olduğunu belirtti. dedi. 
 
Konuşmalarına devam eden gazeteci IŞİD militanlarının amacının tarihteki en büyük dini temizliği gerçekleştirmek olduğunu ifade eden Todenhöfer, IŞİD'le ilgili olarak kendisini en çok kaygılandıran durumun militanların demokrasiyle uzlaşan tüm dinlerin yok olmasına gerektiğine inanmaları olduğunu söyledi. Todenhöfer, IŞİD'in dünyayı fethetmek istediğine ve Kuran'ı benimsemeyen herkesin öldürüleceği görüşünün tekrarlandığına vurgu yapıyor.Milliyet