5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

Sosyal medya sazanları montaj kasete sarılınca kötü yakalandı

Başbakan Erdoğan hakkında kara propaganda maksadıyla montaj ses kaydı Youtube'a yüklenir yüklenmez bazı isimler hızlıca Twitter'da gündem oluşturma gayreti içine girdi. Faik Işık bu gayreti deşifre etti.

stargazete.com-özel25 Şubat 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Sosyal medya sazanları montaj kasete sarılınca kötü yakalandı
Başbakan Erdoğan'ın ses kaydı diye Youtube'a yüklenen ve sosyal medyada kara propaganda çabası için kullanılmaya çalışan videonun montaj olduğu ortaya çıktı.

Başbakanlık da konuyla ilgili bir açıklama yaparak, söz konusu videonun montaj olduğunu belirtti.

Sosyal medyada bazı çevrelerce konunun üzerine gidilip, hızlıca gündem oluşturulmaya çalışılırken, Cumhuriyet Gazetesi eski yazarlarından Mehmet Faraç, Aziz Yıldırım'ın avukatı Faik Işık ve ODATV Davası kapsamında bir süre tutuklu kalan Ahmet Şık'ın twitleri dikkat çekti.

Faraç, Işık ve Şık, hem teknik olarak hem de mantıksal olarak söz konusu kaydın montaj olduğunu daha ilk dakikalarda takipçilerine duyurdu.

Özellikle Faik Işık, sosyal medya sazanlarıyla dalga geçerken, ilginç bir de iddia ortaya attı. Işık, bazı gazetecilerin maç esnasında ses kaydı bilgisini yazılı olarak aldıkları, muhtemelen de anında twit attıkları yönünde tahmin yürüttü.

Faik Işık, Aydınlık, Karşı Gazete ve Hürriyet'ten bazı isimlerin montaj kaset konusunda anında refleks gösterdiklerini belirtti.

İLK SAZANLAR:

Ergun Babahan, Nazlı Ilıcak, Tuncay Opçin, Emre Uslu ve Bülent Keneş montaj kaseti kara propaganda unsuru olarak kullanmaya çalışan ilk isimler oldular...

İşte üç muhalif ismin montaj kasetle ilgili ilk Twitter yorumları:

MEHMET FARAÇ:

Bu başbakanın ses kaydı olabilir mi sizce... biri taklit mi yapıyor bir kurgu mu?..

AKP'ye karşı olmak tamam da, Erdoğan ile oğluna ait olduğu iddia edilen ses kaydının inandırıcılığı yok. tiyatro düpedüz...

Erdoğan kayıtta "hem evdekileri(paraları) sıfırlayın" diyor hem de"oğlum dinleniyorsun" diyor.dinlendiğini bilen konuşur mu. komedi değil mi

AKP ile demokrasi içinde mücadele edilmeli. kirli propagandanın zirve yaptığı dönemde, ailesinin dinlendiğini bilen başbakan böyle konuşmaz

bu kurgu ses kaydının 7 bin kişiyle ilgili skandalının patladığı gün internete yüklenmesi kuşkulu.böyle bir konuşma olsaydı çoktan patlardı

Ben gazetecilik yaparken Hz. Ömer'in adaletine inanırım... Bu ses kaydı farklı ortamlarda elde edilmiş, taklitle de desteklenmiş bir kurgu..

Anlı şanlı gazeteciler atom bombası diye ses kaydını üzerine atladılar... bu mu gazetecilik. akp karşıtlığı hak da, kirli propaganda haram..

Ben AKP'nin tazminata mahkum ettirdiği bir yazarım... Kimse kusura bakmasın başbakanın bu ses kaydı komik diyalogları nedeniyle kuşkuludur..

Başbakanlık ses kaydı açan ahlaksız montaj dedi. chp'li Haluk Koç ise hükümeti istifaya çağırdı.. yarın kim mahcup olacak...

Ses kaydı yorumuna gazeteci yanıtı; "Kuşku gerçeği araştırmak için bir yoldur"(Pieere Abelard) "Bilgi artınca kuşku da artar"(J. W. Goethe)

AHMET ŞIK:

Sızdırılan son ses kaydına dair şüphem var. İçerikle ilgili şüphe taşımamakla birlikte bu konuşmalar masa başı üretimi olabilir.

Yolsuzluk operasyonu yapılan bir günde açık açık herkesin isminin verilip, para miktarlarından bahsedilen bir konuşma normal değil.

Bilal Erdoğan olduğu iddia edilen kişinin kaydın 7.26'ıncı saniyesindeki "30 milyon Avro"dediği andaki ses değişimi dikkat çekici.

Telefonların dinlendiğinden şüphelenen ve oğluna "telefonla konuşmayın" diyen RTE ve oğlunun her şeyi açık açık konuşması manasız.

Panik oldukları için konuşmaların gerçekleştiğini düşünenler bu konuşmalarda sese yansıyan bir panik havasının olmadığına dikkat etmeli.

Söylediklerim sadece birer olasılık. Ses mühendisi de değilim sadece karanlık soruşturmaların nasıl yürütüldüğünü anlamaya çalışıyorum.

Bir çoklarını mağdur eden Ergenekon sürecinde de sıklıkla yaşanan bir olayla karşılaşma olasılığı var ve serinkanlı olmak gerekiyor.

FAİK IŞIK:

Maç seyrediyordum...Maç esnasında +1tv'den bir gazeteci arkadaş "youtube'a bak dinle" dedi.Tam o esnada takım golü yedi, arkadaş küfrü duydu

Sonra tanıdık birkaç arkadaşım daha aradı. Bir maçı doğru düzgün seyredemedim. Neyse arada youtube'a baktım. Arkadaşlara yazılı cevap yazdım

Youtube'da ERDOĞAN AİLESİ'nin 1.000.000 Tl borçları varmış. Onu ödeyeceklermiş şeklinde bir yayın yer almış. KEŞKE BÖYLE BİR ALACAĞIM OLSA.

Alacaklı olduğum çok meşhur insanlar var ama bunların arasında ERDOĞAN AİLESİ yok. Olsa çok memnun olurdum.

KARŞI GAZETE 2014-02-24 21:06 GMT+02:00 mehmet bozkurt