19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Süleyman Soylu: Pensilvanya'nın bir numara olduğu apaçık ortada

Süleyman Soylu 24 TV'de katıldığı programda 'Gülen'in yaptığı mezarlıkta ıslık çalmaya benzer' sözleriyle ilginç bir benzetme yaptı.

Stargazete.com19 Aralık 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
24 TV’de Melik Yiğitel’in sunduğu ‘Son Baskı’ programına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu katıldı. Paralel yapı ile mücadele konusunda konuşan Soylu, Fethullah Gülen’in yakalama kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. Soylu, Gülen’in bedduasına ilişkin ilginç benzetme yaptı.
 
PENSİLVANYA’NIN BİR NUMARA OLDUĞU APAÇIK ORTADA
 
Savcılığın Fethullah Gülen ile ilgili yakalama talebini hukuki prosedüre makul gören Suç Ceza Hakimi yakalama kararı verdi. Süreci değerlendiren Süleyman Soylu şunları söyledi:
 
“Bir darbe var mı? Lafı eğip bükmenin bir anlamı yok. Bu darbenin kendine ait besleyicileri var mı? Var. Bu darbenin bir organizatörü var mı? Var. Bu darbenin talimatları gelip de, talimatları yayan bir yapısı var mı? Var. Pensilvanya’nın bunun bir numarası olduğu apaçık ortadadır. Bunun için hiç kimsenin lafı eğip bükmesinin de bir anlamı söz konusu değildir.
 
Ben siyasetçiyim, siyaset yorumumu yaparım, hukuk kendi işine baksın. Hukuk kendi işini yapmakla mükelleftir ama biz siyaset adamları olarak bu ülkede, bu halkın bize vermiş olduğu emaneti taşımakla mükellefiz.
 
Bunlar darbe yapmaya çalıştılar mı? Bunlar gazetelerinde ve televizyonlarında boy boy Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere herkesi hedef haline getirdiler mi? İtibarsızlaştırmaya çalıştılar mı? Çalıştılar.”