24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Statta büyük terbiyesizlik! Korumalar gazetecilere saldırdı!

A Milli Futbol Takımımız'ın Kazakistan maçı öncesi taraftarlar yaşadığı tartışma sonrası stadı terk edip yeniden stada gelen Volkan Demirel'in stadı terk edişinden olaylar çıktı.

stargazete.com17 Kasım 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:

Türkiye A Milli Futbol Takımı kalecisi Volkan Demirel, Kazakistan maçı öncesi taraftarların, aleyhine tezahüratları ve ıslıklanması nedeniyle stadı terk etti. Ancak daha sonra ilk yarı bitmeden Emre Belözoğlu ile birlikte stada geri döndü. İki futbolcu maç sonu TT Arena'dan Milli Takım ile beraber gitmeyip özel araçla stadı terk etmek istediler. Bu sırada ikililnin çıkışını görüntülemek isteyen basın mensupları Volkan ve Emre'nin korumalarının saldırısına uğradı.  Saldırya uğrayan gazeteciler olay yerinde uzaklaşmak istemelerine rağmen feci şekilde dayak yediler.

KORUMALAR GAZETECİLERE SALDIRDI

Stadı çıkışında Volkan Demirel'in yanında bulunan korumalar gazetecilere saldırarak ciddi şekilde yaraladılar. Korumaların basın mensupları bir kaç dakika sürerken saldırıya diğer gazetecilerde tepki gösterdi. Saldırılarda Star Gazetesi muhabiri Gökhan Kılıçer ve Habertürk Gazetesi muhabiri Uğraç Özyurt ciddi şekilde yaralandı. Saldırı sonrası  gözaltına alınan iki gazeteci daha sonra serbest bırakıldı.

O SALDIRGANLARIN O ALANDA NE İŞİ VARDI?

Sabah Gazetesi'nden Fatih Doğan, saldırıya uğrayan gazeteciler adına açıklama yaptı. Doğan, olayın akreditasyon kartı olmadan girilemeyecek alanda gerçekleştiğini, kendilerine saldıran korumaların söz konusu alana yetkisiz olarak girdiklerini, olayın Galatasaray tribününün görevlileriyle ilgil iolmadığını belirtti. 

İŞTE FATİH DOĞAN'IN AÇIKLAMALARI:

Maçtan sonra arkadaşlarımızın görev yapma arzusu vardı. Alışık olmadığımız bir olay yaşandı. Volkan Demirel'e protestolar oldu. Volkan'la taraftarlar arasında bir diyalog oldu. Futbol tarihimizde şimdiye kadar görülmemiş olay yaşadık, Volkan stadı terketti. 

Daha sonra Emre'yle tekrar stada döndüğü bilgisi ulaştı bize. Doğal olarak biz gazetecilerin de ilgisini çekti. 

Çıkışta, biz gazetecilerin Emre ve Volkan'a bir ilgisi oldu tabi. İki futbolcu bir sorun yaşamadan araçlarına girdi. Bu alana akreditasyon kartı taşımayanlar giremezler. Dolayısıyla akreditasyonu olmayan güvenlikçilerin buraya girmesi sakıncalıdır. Burası bizim çalışma alanımız. 

Şunu da belirteyim, Galatasaray stadı çalışanlarının olayla bir ilgisi yok. Onların izinleri, akreditasyonları var zaten. Burada bize saldıranlar, akreditasyon kartı taşımayan insanlar. Bu alanla ilgisi olmayan insanlar. Volkan'ı ve Emre'yi korumak için görevlendirmişler belli ki. 

Akreditasyonu olmayan güvenlikçiler, gazeteci arkadaşlarımızın üzerine yürüdü, saldırı başlattılar. Futbolcu kardeşlerimiz gittikten sonra güvenlikçilerin gazeteci arkadaşlarımıza tekme, yumrukla saldırmaları söz konusu oldu. Kameraları, fotoğraf makineleri kırılan arkadaşlarımız var. Her şey kameralarla, görüntülerle sabittir.

Ben bu açıklamayı TSYD yöneticisi olduğum için bu açıklamayı yapıyorum. Bu meseleyi hukuki yollar içerisinde halledeceğiz. 

*