3 Mayıs 2024 Cuma / 25 Sevval 1445

Süleyman Aslan: O paralar İmam Hatip için

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 17 Aralık operasyonu kapsamında bu sabah tutuklanan Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, evinde bulunan 4.5 milyon dolarla ilgili savcıya çarpıcı bir savunma yaptı.

21 Aralık 2013 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Süleyman Aslan: O paralar İmam Hatip için
Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, savcıya verdiği ifadede, “O paralar okul yapmak için toplanan bağış paraları” dedi. Süleyman Aslan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Soruşturmayı yürüten savcılar Süleyman Aslan’a evinde ayakkabı kutuları içerisinde bulunan 4.5 milyon dolarla ilgili çeşitli sorular sordu.

Aslan, verdiği ifadede şunları söyledi:

“Evimden çıkan 4.5 milyon doların tamamı bağışlardan toplanan paralardır. Bu paralar Makedonya’da Balkan Üniversitesi ve Osmancık’da İmam Hatip Lisesi’nin yapımında kullanılacaktır. Yardımsever insanlardan toplanan paralardı ve bunları oralara gönderecektim.”

Süleyman Aslan’ın avukatlığını ise Deniz Feneri davası sanıklarının avukatı olarak tanınan Prof. Ersan Şen yaptı. Ersan Şen, “Süleyman Bey ifadesini verdi. Bu paraların hepsi bağış için toplanmış paralardır. Bunların delilleri sabit ve savcılığa bu delilleri sunduk. Bir korkumuz yok” dedi.