23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Ayhan Sefer Üstün: Suriyeli muhacirlere hepimiz sahip çıkalım

Yaklaşık 4 yıldır bayramları ülkelerinden ve yakınlarından uzakta geçiren ülkemizdeki Suriyeli muhacirler, bir bayrama daha buruk girdi.

HAMZA ERDOĞAN ANKARA30 Temmuz 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Ayhan Sefer Üstün: Suriyeli muhacirlere hepimiz sahip çıkalım

Ensar olma fırsatını değerlendirelim

 TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Türkiye’nin daha bir asır öncesine kadar içiçe yaşadığı kardeşlerine sahip çıkmasının çok doğal bir durum olduğunu belirterek, “Bu aynı zamanda ahlaki ve dini bir gereklilik. Bu komşuluğun da gerekliliği” dedi. Üstün, ensar olma fırsatı sunan bayramın iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Gelenlerin geri çevirilmesi yok

Meclis Mağdur Hakları Komisyonu Başkanı Hamza Dağ ise şunları söyledi: “Bizim kültürümüzde gelenleri geri çevirme gibi bir düşünce yok. Yaşanan dramı görmezden gelemeyiz.  İslam alemi yaşananlardan bir an önce kurtulur.”

İslami kodlarımıza uygun

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman da Esad’ın zulmünden kaçan Suriyelilerin Türkiye’nin misafiri olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti: “Asrı Saadet’teki ensar-muhacir dayanışmasına son derece benzeyen bu duruma İslami kodlarımıza uygun düşecek bir şekilde misafirperverlik göstermeye gayret ediyoruz. Bu iyi bir mümin olmak için fırsat. Bir ümmet olmanın icraatta gösterilebileceği bir fırsat.”

 Ensar-muhacir kaynaşması

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ahmet Salih Dal, muhacirler arasında Suriye’de zengin olmasına rağmen burada bir ekmeğe muhtaç duruma gelenler de bulunduğunun altını çizerek, “Ensar-muhacir kaynaşması yaşanıyor. Zekatlarını fitrelerini verdiler, sahip çıktılar. Bu kardeşliğe herkesin katılması lazım. Bize düşen ensarlığımızı gösterip onlara yardım etmek, iyi bir bayram geçirmelerini sağlamak. Bu bir ensar olma fırsatı, bunu değerlendirmek lazım” dedi.