23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Taksim Metrosu'nda şok!

Taksim Metrosu'nda raylara düşen bir kadın trenin altında kalarak can verdi. Kadının intihar ettiği öne sürüldü. Kadının cenazesi yaklaşık 3 saatlik çalışmanın ardından sıkıştığı yerden çıkartılarak Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı.

DHA15 Ekim 2012 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Taksim Metrosu'nda şok!
Olay, dün akşam saatlerinde Taksim Metrosunda meydana geldi. İddialara göre 39 yaşındaki Şermin Kalkan saat 17.15 sıralarında metroya indi. Yaklaşık yarım saat metroda bekleyen Kalkan saat 17.45'te kendini trenin altına bıraktı. Kalkan'ın raylara atladıktan sonra raylara uzandığını ve bu şekilde trenin üzerinden geçti. Çevredekiler durumu hemen itfaiye,sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri Kalkan'ı çıkarmak için hemen çalışmalara başladı. Ancak trenin altında sıkışan Kalkan yaklaşık üç saat sonra sıkıştığı yerden çıkarıldı.

1 SENEDİR PSİKOLOJİK SORUNLARI VARMIŞ

Taksim Metrosunda intihar eden Şermin Kalkan'ın Eyüp ilçesinde oturduğu ve bir seneden beri psikolojik sorunları olduğu öğrenildi. Kalkan'ın cansız bedeni Olay yeri inceleme ekipleri tarafından incelendikten sonra cenaze aracıyla saat 23.00 sıralarında Adli Tıp morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili görgü tanığı, 'Kadının biri intihar etmiş. Araya sıkışmış. İtfaiye,doktorlar, hemşireler orada çıkarmaya çalışıyorlar. Bana da teknik arıza var diyorlar. İnsanları koyun zannediyorlar. Kandırmaya çalışıyorlar. Yarım saat metro bekledik. Bir tane geldi binemedik, sonra yine geldi yine binemedik.İade biletlerimizi aldık. Metro şu an çalışıyor ama yoğunluktan binemedik.' Şeklinde konuşurken metroya binmek isteyen vatandaşlar metroyu kullanmadıklarını söyledi.

SEFERLER DURDURULDU

Öte yandan görgü tanıkları kadının kendisini raylara atarak intihar ettiğini öne sürdü. İtfaiye ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü bu nedenle Osmanbey-Taksim arasındaki metro seferlerinin çift yönlü olarak kapatıldığı bildirildi. Metro seferleri Osmanbey- 4. Levent arasında devam etti.

İZDİHAM OLDU

Seferlerin durması nedeniyle istasyonda izdiham oluştu. Yolcular olan biteni anlamaya çalıştı. Perona çekilen emniyet şeridinin önüne gelen yolcular güvenlik görevlilerini karşılarında buldu. Uyarılar üzerine yolcular diğer perona geçti. Bu kez de diğer peron da izdiham oluştu. Gelen trendeki yolcular izdiham nedeniyle trenden güçlükle inebildi. İzdihamın önüne geçemeyen güvenlik görevlileri Taksim İstasyonunun girişini de emniyet şeridi çekerek kapattı. İstasyona gelen yolcular da kısa bir şaşkınlık yaşadı. Metroya girmeye çalışan bir turist güvenlik görevlisiyle konuşmaya çalıştı. Polisin olayla ilgili incelemesi sürüyor.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Taksim Metrosu'nda meydana gelen olay sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi: Hacıosman metrosu Taksim istasyonunda bir vatandaşın raylara atlaması sonucu kaza meydana geldi. Adı henüz belirlenemeyen 40-45 yaşlarında bir bayan hayatını kaybetti. Kaza nedeniyle seferler aksamalı olarak yapılıyor. Taksim istanyonu gecici olarak seferler kapatıldı. Görgü tanıklarının ifadesine göre bayanın intihar ettiği belirtiliyor. Seferler Osmanbey Hacıosman hattında normal devam ediyor. Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekiplerinin çalısması ve Cumhuriyet Savcısı'nın talimatından sonra seferler normale dönecek. Kamuoyuna duyurulur.