25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Tanıklar savcıya ayakkabı kutusu gerçeğini anlattılar

Osmancık Belediye Başkanı ve Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı 17 Aralık operasyonu kapsamında tanık olarak ifade verdi

11 Şubat 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Tanıklar savcıya ayakkabı kutusu gerçeğini anlattılar
İstanbul merkezli 17 Aralık soruşturmasında savcı, Halk Bankası’nın eski Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın evinde ayakkabı kutusunda çıkan parayla ilgili Osmancık Belediye Başkanı, Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı, okul müdür yardımcısı ve okul projesinde görev alan kişileri tanık olarak dinledi. Tanıklar ayakkabı kutusunda bulunan paraların okulların yapımı için toplanan hayır parası olduğunu söyledi.

Soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevine konulan Aslan’ın evinde ayakkabı kutusunda 4.5 milyon dolar para bulunmuştu. Bu paranın Çorum’un Osmancık ilçesindeki imam hatip okulu ve Makedonya’daki üniversite için olduğu ifade edilmişti. Konuyla ilgili Aslan’ın avukatı Ersan Şen’in soruşturma savcısı Ekrem Aydıner’den tanıkları dinleme talebide bulundu. Bu talep doğrultusunda savcı Aydıner bugün, Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Osmancık doğumlu olan Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Ahmet Aksu, Osmancık’ta adı geçen imam hatip lisesinin müdür yardımcısı ve okul projesinde görev alan bazı isimler tanık olarak dinledi.

Tanıkların, Aslan’ın söz konusu okulun projesinden haberdar olduğunu, bu yönde hayırseverlerden para topladığını ve para konusunda sıkıntı olmayacağını söyledikleri belirtildi. Ayakkabı kutusundaki paranın da projeyi kimin yapacağı tam olarak belli olmadığı için emaneten durduğu, bağışta bulunanlar arasında Rıza Sarraf’ın da bulunduğu kaydedildi.

Aslan’ın mahkemedeki ifadesinde evinde bulunan para için Makedonya'daki Balkan Üniversitesi ve memleketi Osmancık'a okul yaptırmak için toplanan bağış paraları olduğunu söylediği iddia edilmişti. (Akşam)