26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Kurtuluş Tayiz: Böyle bir CHP'ye MİT neden operasyon yapsın?

Kurtuluş Tayiz, MİT'in CHP'yi karıştırdığı iddialarına karşın, 'kritik dönemlerde işe yaramayan CHP'yi MİT neden karıştırsın' dedi.

25 Kasım 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Yirmidorthaber.com - 24 TV'de moderatörlüğünü Zeynep Türkoğlu'nun yaptığı 'Politik Eksen' programında Kurtuluş Tayiz ve Yıldıray Oğur konuk oldu. Programda, AK Parti'nin Alevi meselesine ilişkin attığı adımlar ve Kılıçdaroğlu'nun MİT iddialarına ilişkin önemli açıklamalar oldu. Davutoğlu'nın Tunceli'ye oy için gitmediğini belirten Tayiz, 'hiçbir kritik dönemde başarılı olamayan CHP'yi MİT neden karıştırsın' diye sordu.
 
AK PARTİ BUNU OY ALMAK İÇİN YAPMADI!
 
Kurtuluş Tayiz, Ahmet Davutoğlu’nun Tunceli ziyaretini değerlendirdi. AK Parti’nin Alevi meselesini çözmek zorunda olduğunu bildiğini söyleyen Tayiz, oy almak için oraya gitmediğini ifade etti.
 
Tayiz, şunları söyledi:
 
“Burada mezhepçi bir iktidar yok. Bu iktidar yeni bir Türkiye yolunda Kürt meselesini olduğu gibi Alevi meselesini de çözmek zorunda, bunu biliyor. İktidarın Alevilerden oy hesabıyla oraya gittiğini kimse iddia edemez. “Oy çalmak için gidiyor” ya da “CHP’yi yıpratmak için gidiyor.” Hayır “Yeni Türkiye” için bunu yapmak zorunda.”