19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Teşvikiye Camii'nde ateist provokasyon

Teşvikiye Camii'nde cuma namazı kılan cemaati okul penceresinden taciz eden bir grup öğrencinin provokasyonunu polis önledi.

İSTANBUL (İHA)20 Aralık 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:

Şişli’de bir okulda bazı öğrencilerin camide cuma namazı kılan cemaate yönelik çirkin eylemi, polisin müdahalesi ile çatışmaya dönüşmeden önlendi.

Olay, saat 12.00 sıralarında Şişli Teşvikiye Camii’nde meydana geldi. İddiaya göre, Teşvikiye Camii’nde vatandaşların Cuma namazı kıldığı sırada, caminin arkasında bulunan bir lisenin penceresinden sarkan bir grup öğrenci, yaklaşık 10 dakika boyunca “Boşuna Allahuekber demeyin, Allah yok” diyerek cemaati taciz etti.

Namaz esnasında öğrencilere tepki vermeyen cemaat, çıkışta okula giderek yöneticilerle görüşmek istedi. Okula gelen polis ekipleri, cemaati sakinleştirerek olayın büyümesini önledi.

Teşvikiye Camii Derneği Başkan Yardımcısı Süleyman Sarıhan, “Bunlar daha önce de zaman zaman yaşandı. Okulun pencereleri camiye doğru baktığından dolayı bu tür sataşmalar, tacizlerin olduğunu duyuyor ve görüyorduk. Ben 10 senedir burada görev yapıyorum. Cuma günü cami dolduğu için bahçeye hasırlar sererek namaz kılınabiliyor. Bu Cuma da üzücü bir olay yaşadık. Yetkililer gereken her şeyi gördü. Bu konuya bir çare bulunması gerektiği görülmektedir” dedi.