25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Topçu Kışlası protestocuları festival düzenledi

TAKSİM Gezi Parkı'nın Topçu Kışlasına çevrilmesini protesto eden grup '1. Taksim Gezi Parkı Festivali' kapsamında bir araya geldi.

DHA14 Nisan 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Topçu Kışlası  protestocuları festival düzenledi
Taksim Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği'nin düzenlediği 1.Taksim Gezi Parkı Festivali gün boyu süren etkinlikte Çıplak Ayaklar Kumpanyası, Entegre Sokak Tiyatrosu, Kabile Jonglör Ekibi, Candan Baş (dans sanatçısı), İlker Çetiner (pandomim sanatçısı) performanslarını sergiledi. Taksim Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği kurucu başkanı Safiye Yüksek sahneye çıkarak, bir konuşma yaptı. Yüksek konuşmasında, "Hepimiz doğanın parçasıyız ama siz, kendinizden başka hiçbir canlı varlığı düşünmeksizin, tarihi ile kültürü ile hayalleri ve umutları ile bir coğrafyanın içinde yaşayan halkların dünü bugünü ve yarınlarıyla oynuyorsunuz. Biz ise evreni paylaştığımız tüm canlıların yaşam hakkını savunuyoruz. Bugün parkımız için mahallemiz için, köyümüz, kentimiz, vadimiz, deremiz için ayağa kalktık. Sizin geri dönülemez bir şekilde çılgınca katletmekte olduğunuz kültürümüz ve doğamız için yaşam alanlarımızdan elinizi çekinceye kadar biz Anadolu Trakya ve dünya halkları malımızla canımızla topyekün ve tüm kararlılığımızla karşınızda olacağız" dedi.
Festival kapsamında saat 18.00'da konser başladı. Birçok sanatçı ve grup sırayla sanheye çıkarak şarkılarını söyledi. Gezi parkında toplanan yüzlerce kişi şarkılara eşlik etti. Etkinlik Bulutsuzluk Özlemi'nin konserinin ardından son buldu.