26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Türkiye İç Denetim Enstitüsü’nün Yeni Başkanı Gürdoğan Yurtsever oldu

Türkiye’deki iç denetim uygulamalarının uluslararası standartlara kavuşmasını ve iç denetim mesleğinin faaliyetlerini daha üst noktalara taşımayı hedefleyen Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE)’nün 19.Olağan Genel Kurulu, 29 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirildi. Genel Kurul’da yapılan seçimle 2014-2016 döneminde görev yapacak Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve Etik Kurul üyeleri belirlendi.

21 Nisan 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Türkiye İç Denetim Enstitüsü’nün Yeni Başkanı Gürdoğan Yurtsever oldu
Enstitü’nün yeni Yönetim Kurulu Başkanı Gürdoğan Yurtsever olurken, Menteş Albayrak, İbrahim Murat Çağlar ve Mustafa Kemal Tapkan Başkan Yardımcısı; Bülent Yurdalan Genel Sekreter, Prof.Dr.Nuran Cömert Muhasip, Erkan Doğan ise Sayman olarak belirlendi. Yönetim Kurulu’nun diğer üyeleri ise Erhan Fatih Anlar, Ömer Arıkan, Özge Aşçıoğlu, Okan Gün, Uluhan Kumru, Ramazan Macan ve Onur Türkeli oldu.

Enstitü'nün Denetim Kurulu'nda Humral Tan, Cihan Vahdettin Özsönmez, Ethem Yenigün, Nurdan Ekmen Akbalık, Mustafa Tevfik Kartal ve Özen Tuba Özdemir; Etik Kurul'da ise Bülent Bozdoğan, Halil İbrahim Ayaşlı, Nil Akan Palacios, Alp Buluç, Gökhan Gökçeoğlu, Ahmet Murathan Bayrı, Rasim Hacıoğlu, Cumhur Karatepe, Sevilay Sena Safsoy ve Zafer Rasim Sever yer alıyor.

Uluslararası İç Denetçiler Enstitüsü (IIA) ve Avrupa İç Denetim Enstitüleri Konfederasyonu (ECIIA)’nun temsilcisi konumundaki Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE); standartlar, sertifikasyon, eğitim, dergi ve kitap yayıncılığı, kongre, akademik forum, iç denetim farkındalık ödülleri, iç denetime genç bakış yarışması, akademik gelişim programı, üniversite denetim kulüpleri, gelecek okulu, kariyer merkezi, sanal müze, sosyal medya gibi pek çok mesleki gelişim, paylaşım ve iletişim platformu ile çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye İç Denetim Enstitüsü Başkanı Gürdoğan Yurtsever; “İç denetçilerin meslek örgütü olan TİDE, ‘meslekte küresel gelişim ve mükemmelliğin paydaşı olmak’ vizyonu ile çalışmalarını sürdürüyor. Bu dönemde iç denetim mesleğinin tanıtımı, meslektaşların gelişimi ve mesleğin akademik yönünün güçlendirilmesine yönelik çalışmalara öncelik vereceğiz. Bu şekilde meslek profesyonellerine, iş dünyasına, kamu kurumlarına, düzenleyici otoritelere ve üniversitelere katkı sağlayacağımıza inanıyoruz” açıklamasıyla gelecek hedeflerini anlattı.