18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Üç basamaklı strateji ile sorunsuz nakil

Milli Eğitim Bakanlığı’nın uyguladığı üç basamaklı stratejiyle nakil mağduriyeti giderildi. Yüz binlerce öğrenci TEOG puanına göre okullardan herhangi birine yerleştirildi ve sorun çözüldü.

Gülden Kılıç24 Ekim 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Üç basamaklı strateji ile sorunsuz nakil

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Milli Eğitim Bakanlığı’nın uyguladığı üç basamaklı stratejiyle nakil mağduriyetini tamamen çözdüklerini söyledi. Sürecin içinde karşılaşılan ihtiyaçlara göre belirlendiğini kaydeden Yıldız, “Uzak okullara yerleştirilen öğrenciler ilk etapta yine puan sıralamasına göre başvuruda bulundular. 6 haftalık süreçte nakiller gerçekleşti. Arından İstanbul’da yaklaşık 4 bin öğrencinin nakil talebinde bulunduğu görüldü ve öğrencilerimiz yeni tercihlerine yerleştirildi” dedi.

Komisyon tercihleri inceledi

Yerleşemeyen öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı’nın genelge yayınladığını bildiren Yıldız, “Komisyonlar hiç tercih yapmamış veya sistem tarafından öğrencilerin belirlediği ilçelerin dışından yerleştirilenleri meslek, imam hatip ve çok programlı okullara puan üstünlüğüne göre nakletti. Üçüncü aşamada ise gerekçesi ne olursa olsun adreslerinden uzağa yerleştirilen öğrencilerin talepleri incelendi” diye konuştu. Sınıflarda yığılmanın da önrüne geçtiklerini anlatan Yıldız, okullarda uyuşturucuyla mücadele kapsamında her okule bir polis, kritik bölgelere ise timler yerleştirildiğinin altını çizdi.