16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Üç günlük kritik sıcaklık uyarısı

Yazın en sıcak dönemine girildi. Meteoroloji önümüzdeki 3 gün sürpriz yaz yağmurları dışında ülkede yağış olmayacağını ve sıcaklığın 40 dereceye kadar çıkacağını duyurdu.

24 Temmuz 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Üç günlük kritik sıcaklık uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre hava sıcaklığı iç ve doğu kesimlerde 2 ila 6 derece artarak, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Önümüzdeki 3 gün sürpriz yaz yağmurları dışında ülkede yağış olmayacak, doğu, iç ve güney kesimlerde sıcaklık 40 dereceye kadar çıkacak.  Meteorolojinin öngörüsüne göre Marmara’nın Trakya kesiminde bugün öğle saatlerinden sonra yağış başlayacak. Edirne ve Kırklareli çevrelerinde ise sabah başlayacak yağışlar öğleden sonra yerini sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı hava koşullarına bırakacak.  Ege’de, az bulutlu ve açık,  Akdeniz’de açık bir hava hakim olacak. Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Ordu ve Artvin çevrelerinde beklenen sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların; Ağrı ve Van çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.  Meteoroloji, su baskını, sel, dolu yağışı, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.