25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Ulaştırma Bakanı Elvan'dan YHT'de arıza açıklaması

Başbakan Erdoğan'ın içinde bulunduğu Yüksek Hızlı Tren, Kocaeli girişinde teknik arıza nedeniyle bir süre durdu. Hızlı tren arızanın giderilmesinin ardından yoluna devam etti. Ulaştırma Bakanı arızaya ilişkin yaptığı açıklamada; 'Kopan telden sarkan bir parça, ön cama çarparak çatlattı. Güvenlik tedbiri amacıyla tren durduruldu. Enerjiyi biz kestik' dedi.

stargazete.com-özel25 Temmuz 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
 
 
İstanbul-Ankara arasını 3.5 saate indirecek Yüksek Hızlı Tren, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların da katıldığı ilk seferinde İzmit girişinde durdu. Bilecik'e uğrayan ve saat 18.30'da İstanbul Pendik Garı'nda olması planlanan Yüksek Hızlı Tren, saat 17.50'de İzmit girişindeki 42 Evler Mahallesindeki geçide geldiğinde arızalandı.Yetkililer, kısa süre sonra trenindeki arızanın katener seyir telinin kopmasının kaynaklandığını tespit etti. kopan telin tamirinin ardından yola devam edildi.
 
Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan yaptığı açıklamada 'Direkteki kataner teli bağlantısı kopmuş. Tel ön cama vurarak çatlatti. 15 yıllık makinist ilk kez boyle bir olayla karşılaştı. Elektrikli aksamda olmaması ve 15 dakika önce geçen ilk trende bu arızanın olmaması, başbakanımızın bulunduğu trende olması ilk anda aklımıza herşeyi getirdi. Direkteki Kataner teli bağlantı noktasında sorun olmuş, kalıcı bir arıza değil. YHT seferlerini etkilemez.' dedi