26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

“Uluslararası İslam Üniversitesi kurulmalı“

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz'dan çarpıcı öneri.

23 Eylül 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
“Uluslararası İslam Üniversitesi kurulmalı“

Bağcılar’da geçtiğimiz yaz döneminde 30 bin öğrenci Kur’an-ı Kerim dersi aldı. Toplam 9500 kişinin de bu derslerden faydalandığı ilçede, 2014-2015 eğitim dönemi düzenlenen törenle başladı.

Törene katılan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, Uluslararası İslam Üniversitesi kurma düşünceleri olduğunu söyledi. Yılmaz, “Bu bir devlet projesi olmalıdır. Diyanet İşleri Başkanlığı her zaman bu projenin yanındadır. Proje YÖK’ten geçti. Gerçekleşmesi halinde destek vermeye hazırız” dedi.

Bağcılar’da 2014-2015 eğitim döneminde de binlerce öğrenci Kur’an eğitimi alacak. Yeni dönem açılış töreni Hazreti Osman Kız Kur’an Kursu’nda düzenlendi. Program İmam Hatip Hasan Kılıç’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programa katılan İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, herkesin öncelikle iyi bir insan olması gerektiğini söyleyerek,  “Avukatlık dönemimde din öğretmenliği de yapıyordum.  Galatasaray Lisesi’nde 45 dakikalık dersin 8 dakikasını Kur’an okumaya 4 dakikasını da hadis okumaya ayırıyordum.” dedi.  Kısa süre önce bir öğrencisinin çocuğunun düğününe katıldığını anlatan Kıyıklık, “Beni, o vakitler din dersine devam eden öğrencilerim karşıladı. Bana, ‘Hocam Allah sizden razı olsun. ‘Bir araya toplanın Kur’an ve Hadis okumaları yapın’, dediniz, Biz hala devam ediyoruz.’  dediler. Bu beni çok mutlu etti” diye konuştu. Atalarımızın geçmişte güzel miraslar bıraktığını da anlatan Kıyıklık, “Biz güzel bir nesli evlatlarıyız. Yeni Türkiye’de böyle evlatlar inşallah çoğalacak.” dedi.

BU GÜZEL ÇALIŞMALARA DESTEK OLMALIYIZ

Bağcılar İlçe Kaymakamı Erdal Çakır da insanların, Hazreti Adem’in nesli, İbrahim’i dinlerin takipçisi ve Hazreti Muhammed’in (s.a.v) ümmeti olarak ahir zamana yaklaşmışken sorumluluklarını bilmeleri gerektiğini ifade etti. Hazreti Osman Kur’an Kursu’nun önemine dikkat çekene Çakır, “Bu güzel çalışmalara destek olmalıyız. Kıyamete bu kadar yaklaşmışken, Allah’ın (c.c) huzuruna onun öğrettiklerini bilmeden gitmemiz halinde hesabını nasıl veririz.” diye konuştu.  

CAMİ ALTLARINDAKİ TİCARET HANELERİ BOŞALTIYORUZ

Başta okullar olmak üzere camilerin, Kur’an kurslarının hizmetlerinin temel taşları olduğunun altını çizen Bağcılar Belediye Lokman Çağırıcı, “Şu an 12 cami inşaatımız devam ediyor. Yine Kur’an kursları da inşa ediyoruz. Altlarındaki ticarethanelerin boşalmasıyla camilerimiz yeni bir yapıya kavuşmuş olacak. Kur’an kurslarının fiziki alt yapısı da çok yetersizdi. Öğrencilerimizin hiçbir sosyal hayatı yoktu. Şimdi çok daha farklı mekanlara sahipler.” dedi.

İl Müftüsü Rahmi Yaran ise bir zamanlar Kur’an öğrenmek suç olduğu gerekçesiyle engellendiğini kaydetti. Kur’an öğrenme yaşının 15-16’tılara yükseltildiğini anlatan Yaran, “Şimdi Kur’an öğrenmenin önünde bütün engeller kalktı. Şimdi ise öğrencilerimizin taleplerini karşılamaya çalışıyoruz. Bu binaları yapanlardan Allah (c.c) razı olsun.’ dedi.  

İSLAM ÜNİVERSİTESİ PROJESİNİN YANINDAYIZ

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz da Allah’ın. insanoğlunu arzı imar için yarattığını söyledi. Hazreti Adem’den itibaren peygamberlerin tevhid gerçeğini insanlara anlattığını kaydeden Yılmaz, “İlk inen ayetler bize kendimizi, kainatı, Kur’an’ı okumayı sonra da kendimizi inşa etmeyi emrediyor. Bu müesseselerde Kur’an lafzı okunacak” diye konuştu. Uluslararası İslam Üniversitesi fikrineDiyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in de destek verdiğini ifade eden Yılmaz, selefi fikirlerin yayılmasına sebep olan düşüncenin alternatifinin kurulması gerektiğini anlattı. Bu potansiyelin Türkiye’de olduğunun altını çizen Yılmaz,  “Bu bir devlet projesi olmalıdır. Diyanet İşleri Başkanlığı her zaman bu projenin yanındadır. Proje YÖK’ten geçti. Geçekleşmesi halinde destek vermeye hazırız” dedi. İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula da geçtiğimiz yılyaz aylarında 30 bine yakın öğrencinin Kur’an dersi aldığını ve 9500 de ilçe sakininin hizmetten faydalandığını kaydetti. YTÜ Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hüseyin Başlıgil, de “Bu selamı vermek için 45 sene bekledim” diyerek başladığı konuşmasında görev yaptığı süre zarfında üniversitedeki Müslüman çocuklara sahip olduğunu ve onları koruduğunu belirtti.  Kurs yöneticisi Fatma Karagöz de, kursla ilgili bilgi vererek, 2008’den bu yana 50’ye yakın hafız mezun ettiklerini ve 2 ihtisas sınıfında derinlemesine fıkıh, hadis , Arapça , tefsir dersleri verdiklerini anlattı. Karagöz, 14 sınıfta, 180’i yatılı olmak üzere 300 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.

İlçe Emniyet Müdürü Erden Bursalı’nın da katıldığı program sonunda Müftü Sula, davetlilere hat sanatı örneklerinden hediye etti.