26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Üniversite ve yurtlarda kayıt heyecanı

Üniversiteyi kazanan ve Kredi-Yurtlar Kurumu yurtlarında barınmak isteyen öğrenciler için kayıt dönemi başladı. İşlemler 5 Eylül’e kadar sürecek, e-kayıt için ise bugün son gün.

TUĞBA CEYHAN ANKARA2 Eylül 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Üniversite ve yurtlarda kayıt heyecanı

Öğrenci  Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2014’te yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonucunda üniversiteye yerleşmeye hak kazanan 922 bin 275 öğrenci için kayıtlar başladı. Kayıtlar 5 Eylül’e kadar yapılabilecek. Bu yıl ilk kez 32 üniversitede uygulanan e-kayıt sistemiyle yapılacak kayıtlar için ise bugün son gün. Elektronik kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden başvuru yapabilecek. Elektronik kaydı tercih eden öğrencilerin üniversitelerde tekrar kayıt yaptırmalarına gerek olmayacak. Lise son sınıfta tek dersten veya devamsızlıktan kalan öğrencilere de kolaylık sağlandı. Öğrencilere tanınacak tek sınav hakkının Eylül’ün 3. haftasında yapılacak olması sebebiyle MEB ile YÖK işbirliği yaptı ve bu öğrencilere 7 Kasım’a kadar kayıt yapma hakkı tanındı. Ayrıca Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda kalacak öğrenciler için de kayıtlar başladı. Kayıtlar 5 Eylül’de sona erecek.

Başvuran tüm öğrenciler kazandı

Bu arada MEB tarafından 2014-2015 eğitim öğretim yılında, özel okullarda öğrenim görecek öğrenciler için verilecek eğitim öğretim desteği sonuçları ile destek verilecek kurumlar “www.meb.gov.tr” adresinden açıklandı. Başvuru yapan öğrencilerin tamamı destekten yararlandırılacak.