20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Üniversiteler ve ordu bilim için el ele verdi

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, şu anda 600 bin civarında olan asker kaçaklarının yaş ve eğitim durumları ve yıllara göre sayısının değiştiğini belirterek, “2 milyon civarında yükümlü bulunuyor.

Nevin Bilgin19 Aralık 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Üniversiteler ve ordu bilim için el ele verdi

Yüz bin kişinin bedelliden yararlanmasını bekliyoruz” dedi. Yılmaz, Milli Savunma Bakanlığı ve üniversitelerin Ar-Ge projeleri için işbirliği yaptıklarını belirterek, ODTÜ, Gazi Üniversitesi, Abdullah Gül üniversitelerinin Aselsan, TAI, Roketsan, FNSS, Milsoft, Havelsan ile işbirliği protokolü imzaladığını açıkladı. Silah sistemleri, kızılötesi, navigasyon ve uydu alanlarında çalışmalar yapıldığını vurgulayan Yılmaz, milletvekillerinin konuyla ilgili soruları üzerine şunları söyledi:

TÜBİTAK ile işbirliği yapılıyor

 “Yetişmiş insan gücü savunma sanayi için büyük önem taşıyor. İhtiyaç duyulan alanlar üniversiteler ve TÜBİTAK ile işbirliği yapılarak kapatılmaya çalışılıyor.  Üniversite sanayi işbirliğini geliştirmek ve sektörün ihtiyaç duyduğu insan kaynağını yetiştirmek için üniversite ve teknokent bünyesinde Döner Kanat Teknoloji Merkezi, Görüntü Analiz Araştırma Merkezi gibi merkezler kurularak sanayi, akademisyen ve yüksek lisans öğrencilerinin bir arada çalışacağı ortamlar oluşturuluyor. MKEK bünyesindeki fabrikaların talepleri doğrultusunda ihtiyaç duyulan teknolojik alanlarda üniversiteler ile işbirliğine gidiliyor. KOBİ ile üniversite ve araştırma kuruluşları arasında etkin bir işbirliği oluşturulurken, SSM tarafından 49 proje ve teknoloji kazanım projesi imzalanmış, teknokent firmalarının da yer aldığı 35 KOBİ toplam 44 firma ve 21 üniversite 13 araştırma kurumu görev almaktadır.”