26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Ünlü hukuk profesörü Hüseyin Hatemi'ye ölüm tehdidi!

A Haber’de Sevilay Yükselir’in moderatörlüğündeki ‘Yüzde Yüz Siyaset’ programı dün akşam ilk kez Kezban-Hüseyin Hatemi çiftini ağırladı.

30 Eylül 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
‘HSYK seçimlerindeki ‘paralel’ ayak oyunlarının’ tartışıldığı programda Hukukçu-Yazar Prof. Dr. Hüseyin Hatemi önemli bir itirafta bulunarak ölüm tehdidi aldığını söyledi.
 
SELAM TEVHİD ÖRGÜTÜ’NDENSİN DEYİP DİNLEDİLER
 
Ben dinlendiğimi biliyordum. Ben duyduğuma göre güya Cumhurbaşkanı’nın da başkanı olduğu Selam Tevhid örgütündenmişim. İran’ın kurduğu terörist bir örgüttenmişim. Dinleniyordum ama bu örgütü bilmiyordum. Alışılmış bir şekilde Emniyet dinliyor sanıyordum sonra çok kızdım tabii. Bu kadar adi olmalarını kabullenemedim. Şikayet ettim.
 
14 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN ÜZERİNE YIKMAYA ÇALIŞTILAR
 
Yeni Şafak’ta yazdığım sırada ölüm tehdidi geldi. Bir de Müslüman olmayan bir vatandaştan İslami değerlere dokunan bir hakaret aldım. Hrant Dink’in suikaste kurban gidişinden sonra Emniyet’ten bir grup fakülteye geldi. “Ölüm tehdidi alıyor musunuz?” diye sordu. İki tehdit aldığımı söyledim. Şimdi söylemek istemediğim resmi bir devlet kuruluşundan gönderilmiş. Emniyet mensupları ona bakmadılar, örttüler, kapattılar. Gayrimüslim vatandaşın tehdidini savcılığa bildirdiler. Bir süre sonra bu adamın evinde bir Müslüman Türk kadının çalıştığını, 14 yaşında oğlu olduğunu annesiyle bu vatandaşın evine geldiğini, ölüm tehdidini de bu çocuğun ettiği söylendi. Bu yalandı. 14 yaşındaki çocuk Yeni Şafak’taki yazılarımı okuyacak da bana ölüm tehdidi gönderecek! Olamazdı. Bir şey çıkmadı. Ben de bezdim.