24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Ünlü işadamının oğlu yakalandı

Bar tuvaletinde cinayet işleyen ve ortadan kaybolan ünlü işadamının oğlu yakalandı.

DHA27 Aralık 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Ünlü işadamının oğlu yakalandı

Edirne’de bir barın tuvaletinde ’kız yüzünden’ tartıştığı, 26 yaşındaki Ömer Turgut’u başından tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla aranan Tarihi Kırkpınar Güreşleri eski ağası ve işadamı Mustafa Altunhan’ın oğlu 25 yaşındaki Volkan Altunhan, İstanbul’un Esenler İlçesi’nde polis tarafından gözaltına alındı. Edirne’ye getirilen ve sağlık kontrolünden geçirilen Altunhan, "Ben yapmadım, ben insan canına kıyamam" dedi.

10 Aralık gecesi, bara eğlenmeye gelen Volkan Altunhan ile Hamzabeyli Sınır Kapısı Gümrük ve Turizm İşletmeleri’nde kantar görevlisi olarak çalışan Ömer Turgut arasında ’kız yüzünden’ tartışma çıktı. Volkan Altunhan, iddiaya göre bar tuvaletinde tartıştığı Turgut’a tabancayla başına doğru bir el ateş ettikten sonra, otomobille olay yerinden kaçtı. Ağır yaralanan Ömer Turgut, olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Cinayetten sonra olayla ilgili soruşturma başlatan Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri cinayet zanlısı olarak aradığı Volkan Altunhan’ın otomobilini Bulgaristan’a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda terk edilmiş olarak buldu. Soruşturmayı sürdüren polis, Altunhan’ın İstanbul’da olduğu bilgisi üzerine harekete geçti. Esenler İlçesi’ndeki saklandığı eve baskın yapan polis ekipleri cinayet zanlısı Volkan Altunhan’ı yakalayıp gözaltına alındı.

EDİRNE’YE GETİRİLDİ

İstanbul’dan polis ekiplerince Edirne’ye getirilen Altunhan Selimiye Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Kendisini görüntüleyen gazetecilere suçsuz olduğunu ifade eden Volkan Altunhan, "Ben yapmadım, ben insan canına kıyamam" dedi. Sorgusu devam eden şüphelinin işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildiği bildirildi.

FACEBOOK’TAN TESLİM OLDUM YAZISI

Öte yandan Volkan Altunhan’ın gözaltına alındığı saatlerde sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından teslim olduğuna dair mesaj yayınlandı. Fotoğrafının yer aldığı paylaşımda, ’Herkes günahsız olduğumu görecek. Adalete güveniyorum. Beni sevenlerin yüzünü kızartacak hiç bir suça karışmadım. Bugün itibariyle İstanbul’daki evimde teslim oldum. Dostlarımın ve sevenlerimin dualarını bekliyorum’ yazdığı görüldü.