24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Utku’nun minik kalbi Melek’i hayatta tutamadı

Türkiye’nin yapay kalpli en minik hastası Melek Özcan’dan kötü haber. 6 yaşındaki Utku Yücel’in kalbiyle tekrar koşup oynamaya başlayan 2.5 yaşındaki Melek, vücudu nakli kabul etmeyince yaşamını yitirdi.

Gökçe Kırtıloğlu/İzmir14 Haziran 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Utku’nun minik kalbi Melek’i hayatta tutamadı

Doğuştan kalp kası bozulması ve yetmezliği bulunan 7 kilo ağırlığındaki Melek Özcan, iki yıl önce, ailesinin yaşadığı Diyarbakır’daki tedavisi sırasında durumu kötüye gidince İzmir’e getirildi. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki muayenesinde, minik Melek’in nakle ihtiyacı olduğu, uygun kalp bulunana kadar yapay kalple hayata tutunmasına karar verildi. Minik Melek’e ameliyatla 10 cc’lik Türkiye’nin en küçük yapay kalbi takıldı. Bu şekilde hastanedeki hayatına devam eden Melek, Adana’da beyin ölümü gerçekleşen 6 yaşındaki Ali Utku Yücel’in bağışlanan kalbiyle yeniden yaşam buldu. İlk aşamada, minik bedeni yeni kalbine kısa sürede uyum sağlayan Melek, geçen 9 Nisan’da hastanede  çimlere ilk defa ayak basmanın ve koşmanın keyfini yaşadı.

Elimizden geleni yaptık

Taburcu olduktan sonra bir süre Diyarbakır’daki evlerinde bakılan minik Melek, durumu kötüleşince getirildiği hastanede önceki akşam saat 21.00 sıralarında yaşama veda etti. Ailece verdikleri mücadelenin bu şekilde sonlanmasıyla acıların en büyüğünü yaşadığını belirten acılı baba Muhsin Özcan “Elimizden geleni yaptık, çabaladık ama bir yere kadardı. Vefatıyla ilgili doktorlar organ reddi diyorlar. Sebebini tam olarak biz de bilmiyoruz” dedi.  Kızını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan baba Muhsin Özcan, İzmir Valiliğinin yardımıyla cenazeyi Diyarbakır’a götürmek için işlemlere başladı.