25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Üzeyir Garih cinayetinde 13 yıl sonra ilk ifade

Üzeyir Garih'in öldürülmesiyle ilgili ünlü işadamının ailesi ilk kez savcıya ifade verdi.

23 Eylül 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Üzeyir Garih cinayetinde 13 yıl sonra ilk ifade
Üzeyir Garih’in ailesi, 2001 yılındaki cinayete ilişkin soruşturma kapsamında terör savcılığına ifade verdi. Garih’in eşi Lili Garih, oğlu İzzet Garih ile kızı Dalya Herzikowitz, Savcının daveti üzerine geçen hafta adliyeye gelerek ifade verdi. Aile üyelerinin ifadesini soruşturmayı yürüten terör savcısı Mesut Erdinç Bayhan aldı.
 
Aile, Üzeyir Garih’in öldürülmeden önce tehdit edildiğine dair herhangi bir bilgilerinin olmadığını söyledi. 
 
Cinayetin faili Yener Yenmez'i cinayetten önce tanımadıklarını ve bilgi sahibi olmadıklarını söyleyen Garih ailesine, Üzeyir Garih'in arkadaşı Doğan Kasadolu’nun ‘Cinayetin üzerine gidilmemesi için aile tehdit edildi’ yönündeki iddiaları da soruldu.
 
Garih ailesi, Kasadolu’nun iddialarının doğru olmadığını, cinayetten önce de sonra da  hiç kimseden herhangi bir tehdit almadıklarını savcıya anlattı.
 
Üzeyir Garih, 25 Ağustos 2001'de Eyüp Sultan Mezarlığı’nda on yerinden bıçaklanarak öldürülmüştü. Cinayetle ilgili soruşturma dosyası Garih arkadaşı ve ortağı olduğu Alarko Holding'in eski ithalat koordinatörü Doğan Kasadolu'nun şikayeti üzerine yeniden açıldı. Savcılık, cinayetin üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen  ifadeleri alınmayan Garih ailesini geçtiğimiz ay ifadeye davet etmişti. 
 
Yener Yermez de ifade verecek
Savcılığın soruşturma kapsamında cinayetin faili Yener Yenmez’in de yeniden ifadesini alması bekleniyor. Cinayet tarihinde askerliğini yapan Yener Yermez, Üzeyir Garih’i öldürdükten kısa süre sonra yakalandı. Yermez, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. 
 
Kaynak: Al Jazeera