23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Vali Mutlu'dan karara ilk tepki

İstanbul Valisi Hüsiyen Avni Mutlu, görevden alınmasıyla ilgili ilk kez konuştu.

İSTANBUL (AA) 17 Eylül 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Vali Mutlu'dan karara ilk tepki
İstanbul Valiliği görevinden merkeze alınan Hüseyin Avni Mutlu, rahat ve müsterih bir şekilde ayrıldığını söyledi. Makamların geçici olduğuna dikkat çeken Mutlu, “İnsanoğlu bu dünyada bir hiçtir. Hepimiz geldiğimiz yere gidiyoruz” dedi.
 
Merkez Valiliğine atanan Hüseyin Avni Mutlu, merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın vefatlarının 53. yılı dolayısıyla Anıt Mezar'da düzenlenen anma töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Törenin ardından bir gazetecinin, "İstanbul'a veda ediyorsunuz, 4 yıl geçirdiniz İstanbul'da. Neler söyleyeceksiniz? 4 yıldaki performansınız nasıldı" sorusu üzerine Mutlu, şunları söyledi:
 
"En güzel söz, 'hayırlı olsun.' Bunu söylüyoruz. Hayırlısı olsun inşallah hepimiz için... Bunu diliyoruz Rabbimize şükrediyoruz. Devletimizin ve milletimizin hizmetinde hangi makama atandıysak bugüne kadar şükrederek gittik, makamlarımızda görevlerimizi yaptık. İki rekat namazımızı kıldık, Allah'a hamdettik göreve başlarken..."
 
Vali Mutlu, geldiği gibi ayrıldığını dile getirerek, "Geldiğimizde nasıl şükrederek, hamdederek geldiysek, bugün de hamdederek, şükrederek ayrılıyoruz. Dolayısıyla geldiğimiz yerle gittiğimiz yer arasında hiçbir fark yoktur. Hiçlik önemlidir. İnsanloğlu bu dünyada hiçtir" diye konuştu.
 
‘MAKAMLAR GELİP GEÇİCİ’
Bütün makamların gelici ve geçici olduğunu ifade eden Mutlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Makamların hepsi Rabbimizin takdiriyle verilir, Rabbimizin takdiriyle alınır O'nun rızası dışında yaprak kıpırdamaz. Bu manada imanımız ve tevekkülümüz tamdır. Dolayısıyla hepimiz geldiğimiz yere döneceğiz. Geldiğimiz yer bellidir. İstanbul'a veda ediyorsunuz dediniz. İstanbul'a veda etmiyoruz. İstanbul'la birlikteyiz. Milletimizle birlikteyiz vedalaşmak asla söz konusu değil. Netice itibarıyla bu güzel şehirde yetimlerin yanağını okşamak, gençlerin saçını okşamak, büyüklerimizin ellerinden öpmek suretiyle insanımızın yanında dün olduğu gibi bugün de olacağız. Neticede İstanbul'la birlikteyiz. Burada yaşayacağız, Elhamdülillah buna şükrediyoruz. Bu güzel devlet makamlarını, millet makamlarını bize tevdi etmiş olan devletimizin bütün bizi görevlendirmiş makamlarına da bu manada elbette ki teşekkürlerimizi de ifade etmek isterim."
 
"Biz bu görevleri her şeyden öte bilgimiz, tecrübemiz ve sarsılmaz samimiyetimizle en iyi şekilde yapmaya gayret ettik" diyen Mutlu, "O nedenle ayrılırken de geldiğim günkü kadar rahat ve müsterih bir şekilde ayrılıyorum. Ama daha sonra inşallah sizlere ayrıca zaman zaman değerlendirmelerimi ayrıldığım gün itibarıyla da yapacağım. Bu kısa bir Allahaısmarladık olsun" dedi.
 
Vali Mutlu, bir gazetecinin, "Böyle bir şey bekliyor muydunuz?" sorusu üzerine ise şu yanıtı verdi:
 
"Biz geldiğimiz gün, bir gün sonrasında da her şeyi bekleriz. Bu konuda sarsılmaz bir imanımız vardır. Geldiğimiz günle bir gün sonrası arasında fark görmeyiz. Dolayısıyla belkiyor muydunuz diye bir şeyi çok doğru görmüyorum. Neticede geldiğiniz gibi ayrılacaksınız. Giriş de güzeldir, gidiş de güzeldir. Rabbimizden gelen her şey güzeldir, dolayısıyla başımızın üstündedir. İstanbul'a hizmet etmekten, hizmet edebilmekten onur duyduk. İnşallah büyük devletimize, Türkiye Cumhuriyeti devletine ve 77 milyonluk millet ailesine dua etmeye devam edeceğiz."