24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Yakından dinleme

Erdoğan’ın ofisine yerleştirilen böcekle ilgili soruşturma kapsamında Ankara merkezli 6 ilde operasyon yapıldı. Erdoğan’ın eski Koruma Müdürü Zeki Bulut’un da aralarında olduğu 11 polis gözaltına alındı. Böceği koyan ve polislikten istifa eden kişi yurtdışına kaçtı.

STARGAZETE.COM18 Haziran 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Yakından dinleme

BAŞBAKAN’IN OFİSİNE DİNLEME CİHAZINI EN YAKININDAKİ İSİMLER YERLEŞTİRMİŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ofisinde ve makam aracında bulunan ve ‘böcek’ olarak tabir edilen dinleme cihazlarıyla ilgili soruşturma kapsamında Ankara Anayasal Düzene Karşı İşlenen suçlarla Mücadele Soruşturma Bürosu Savcısı Durak Çetin, casusluk operasyonunun startını verdi.  Aralarında Başbakan Erdoğan’ın eski Koruma Müdürü Zeki Bulut ile eski Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanı Mehmet Yüksel’in de bulunduğu 11 polis gözaltına alındı. Bir zanlı ise yurtdışına kaçtı.

Dinleyip başka yere aktardılar

Ankara Anayasal Düzene Karşı İşlenen suçlarla Mücadele Soruşturma Bürosu Savcısı Durak Çetin, MİT, Emniyet ve Başbakanlık Teftiş Kurulu’ndan gelen raporlar ve tanık ifadeleri sonrasında casusluk operasyonunun düğmesine bastı. “Başbakan Erdoğan’ın çalışma ofisine böcek yerleştirerek bir başka yere naklettikleri” iddiasıyla haklarında yakalama kararı çıkarılan casusluk zanlısı 11 polisten 6’sı Ankara, 1’i İstanbul, 1’i Diyarbakır, 2’si Yozgat ve 1’i de Karabükte olmak üzere Karabük’te gözaltına alındı.

Böceği yerleştiren yurtdışına kaçtı

Böceği yerleştiren kişi olmakla suçlanan ve daha önce polislikten istifa eden 4. Sınıf Emniyet Müdürü Serhat Demir ise yurt dışında bulunduğu için gözaltına alınamadı, ancak evinde arama yapıldı. Gözaltına alınanların tamamının böcek konulduğu dönemde Başbakanlık Koruma Dairesi ve İstihbarat Dairesi’nde görevli oldukları belirtildi.

Teknik cihazlarla ev araması

Evlerindeki aramaların ardından gözaltına alınan zanlılar, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorguya alındı. Tüm zanlıların evlerinde teknik cihazlarla detaylı aramalar yapılırken, bilgisayar imajları alındı ve bazı belgelere el konulduğu öğrenildi.

HER AN BAŞBAKAN’IN YANI BAŞINDAYDI
 
Gözaltına alınanlar arasında en dikkat çeken isim ise uzun yıllar Başbakan Erdoğan’ın koruma müdürlüğünü yapan 1. Sınıf Emniyet Müdürü Zeki Bulut oldu. Bir dönem Erdoğan’ın yanıbaşında olan ve her fotoğraf karesine giren Bulut’un Çukurambar’daki evinde teknik cihazlar da kullanılarak yapılan arama yaklaşık 3 saat sürdü. Bulut, Başbakan Erdoğan’ın Koruma Müdürlüğünü yaparken, Denizli İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanmıştı. Bulut, 17 Aralık sonrası Emniyet’te yaşanan görevden almalar sırasında Denizli’deki görevinden alınarak Polis Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda görevlendirilmişti.
 
SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİLER
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofisine "böcek" tabir edilen dinleme cihazı konulmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 emniyet mensubu, sağlık kontrolünden geçirildi.
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Ankara, Diyarbakır, İstanbul, Karabük ve Yozgat'ta eş zamanlı yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 11 kişi sağlık kontrolü için Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi'ne getirildi.
 
Şüpheliler hastanedeki işlemlerin tamamlanmasının ardından yeniden Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.