24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Güllüce: Yalova'daki ağaç kesimi incelenmeli

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, Yalova Belediyesi tarafından ağaç kesildiği iddialarıyla ilgili, 'Belediyenin çok yerde böyle yaptığını iddia ediyorlar ama doğru mu bilmiyorum; incelenmesi lazım' dedi.

28 Kasım 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Güllüce: Yalova'daki ağaç kesimi incelenmeli
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Yalova Belediyesi tarafından ağaç kesildiği iddialarıyla ilgili, “Bu şekilde 10-15 tane aynı şekilde yapıldığı iddiası var. Yalova Belediyesinin çok yerde böyle yaptığını iddia ediyorlar” dedi. Çeşitli programlara katılmak üzere Rize’ye gelen Bakan Güllüce, şehir merkezinde restorasyonu tamamlanan Şeyh Camisi’nin açılışını yaptı.  Güllüce, bir gazetecinin “Yalova Belediyesi tarafından kesilen ağaçlar gündeme geldi. Bu konuda bir çalışma başlatıldı mı” şeklindeki sorusunu şöyle yanıtladı: “Rize’ye dün gece geldim. Pazartesi günü bakacağız. Dün gece yapılanları mı soruyorsunuz? Bu şekilde 10-15 tane aynı şekilde yapıldığı iddiası var. Yalova Belediyesinin çok yerde böyle yaptığını iddia ediyorlar ama doğru mu bilmiyorum. Tam bilmiyorum, incelenmesi lazım.”
 
8 ağaç için kaos yapanlar.. 
 
AK Parti Milletvekili Temel Coşkun da, 180 ağacın kesilmesini, “Gezi olaylarında 8 ağaç için ülkeyi kaos ortamına sürükleyenler bunlar değil miydi?” sözleri ile eleştirdi. Coşkun, “Bizden bu konuda yardım isteselerdi biz araç konusunda AK Partili belediyelerden söküm aracı getirterek kendilerine yardımcı olurduk. Ağacın kesilmesine karşıyım. Bu memlekette birileri 8 ağaç yüzünden bir bardak suda fırtına kopardı”dedi. 
 
CHP’li İnce özür diledi
 
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise, ağaçların kesilmesine ilişkin, “Sadece Yalovalılardan değil, Türkiye’deki yurttaşlarımızdan değil, bütün insanlıktan özür diliyorum” dedi.