25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Yeni Konya - İstanbul YHT hattı açıldı! İşte YHT fiyatları ve durak noktaları!

Bugün Türkiye'de bir YHT hattı daha açıldı. Yapımı aylar öncesinden başlayan İstanbul - Konya YHT hattı bugün vatandaşların hizmetine sunuldu. Peki YHt ücretlendirmesi ne olanak ve Konya-İstanbul hattı durakları nerelerden geçecek.

17 Aralık 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Yeni Konya - İstanbul YHT hattı açıldı! İşte YHT fiyatları ve durak noktaları!
 
 
İstanbul-Konya arasını 4 saate düşürecek olan Yüksel Hızı Tren (YHT) hattında seferlere bugün başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun katıldığı törenle açılışı gerçekleştirildi. Konya İstanbul arasında YHT ile seferlere başlandı.
 
Bakan Elvan: 13 saatlik yol 4 saate düşüyor
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da Mevlana Celaleddin Rumi'nin 741. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Töreni'ne katılmak için yüksek hızlı trenle Ankara'dan Konya'ya hareket ederken gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Bakan Elvan, bugün açılan İstanbul-Konya yüksek hızlı tren hattına ilişkin ise şunları kaydetti:
 
"Bu seyahat süresi karayoluyla 10, konvansiyonel hatlarla 13 saat; 4 saat 15 dakikaya düşürüyoruz. 620 kilometrelik bir demiryolu hattı uzunluğu var ancak önümüzdeki aylarda 4 saatin altına düşüreceğiz. Ocak sonu itibariyle aşamalı olarak saatte 300 kilometre hız yapan trenleri devreye sokmaya başlayacağız. Konya'nın da 300 kilometreye alt yapısı oldukça uygun."
 
DURAKLAR 
 
Konya-İstanbul YHT'nin, günde 2 gidiş 2 dönüş seferi yapacak. YHT'lerin Konya'dan 6.10 ve 18.35'te hareket edecek. İstanbul'dan ise  (Pendik) 7.10 ve 18.30 saatlerinde hareket edecek. YHT'lerin, İzmit, Arifiye, Bozüyük, Eskişehir ve Konya güzergahında hizmet verecek. YHT ile Ankara-İstanbul-Ankara arasında günlük 10 sefer, Konya-İstanbul-Konya arasında günlük 4 sefer, Ankara-Konya-Ankara arasında günlük 14 sefer, Ankara-Eskişehir-Ankara arasında günlük 8 sefer olmak üzere toplam 36 sefer yapılacak.  
 
FİYATLAR
 
YHT'lerde erken bilet alan yolcuların 42,5 liradan seyahat edebilecek. Ekonomi tipinde tam biletle 85 lira, business tipi koltuk tipinde ise tam biletle 119 lira karşılığında seyahat edilecek. Öğrenci, öğretmen, TSK mensubu, 60-64 yaş, basın mensubu, gidiş-dönüş bileti alan yolcular yüzde 20 indirimli seyahat edecek.
 
İLK HAFTA ÜCRETSİZ
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Konya-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının açılışında konuştu. Erdoğan burada Konya-İstanbul arasındaki hızlı trenin 1 hafta süresince ücretsiz hizmet vereceğini açıkladı.