24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Şehit madencinin babasından o gazetecilere: Dünyanın yüzkaraları

Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil’in sözlerine infial durmak bilmiyor. Özdil’e Posta Yazarı Yazgülü Aldoğan ve Hürriyet Yazarı Yalçın Bayer de katıldı. Nefret suçu için savcılar göreve çağrıldı. Şehit madenci babası “Dünyanın yüz karaları” diye tepki gösterdi.

19 Mayıs 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Şehit madencinin babasından o gazetecilere: Dünyanın yüzkaraları

301 MADENCİYE ‘MÜSTEHAK’ DİYEREK NEFRET SUÇU İŞLEYEN YILMAZ ÖZDİL’E TEPKİ YAĞIYOR 

Türkiye Soma faciasının yasını tutarken medyada tarihin en büyük nefret suçu işlenmeye devam ediyor. Hürriyet Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil’in Soma’da hayatını kaybedenler için ‘’O çocuklar mitinglerde para karşılığı en büyük Erdoğan diye bağırdılar. Bu olanlar onlara müstehaktır’’ sözlerine tepki yağmaya devam ediyor. Şehit madenci 29 yaşındaki İsmail Coşkun’un babası Halil Coşkun, Özdil’den şikayetçi olduklarını belirterek “Bu, bütün dünyanın yüz karasıdır” diye tepki gösterdi.  Medyanın içler acısı hali bununla da sınırlı kalmadı. Posta Gazetesi Yazarı Yazgülü Aldoğan ve Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer de Özdil’in yolunu izledi ve Soma’daki faciada hayatını kaybedenler için tarihe yüz karası olarak geçecek açıklamalarda bulundu.

Madenciler şehit değil Niyazi

Posta Gazetesi Yazarı Yazgülü Aldoğan 301 kişinin hayatını kaybettiği Soma faciası hakkında skandal bir tweet atarak adeta yaşamını yitiren madencilerle ilgili dalga geçti. Aldoğan attığı mesajda “Pazar sabahı günümüz aydın olamıyor: şimdi de bir şehit lafı icat ettiler ki isyan edilmesin.Onlar ne şehit ne gazi. Kar yoluna gitti Niyazi” dedi.

Yalçın Bayer’in hesabı başka

Aynı şekilde Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer ise dünkü köşe yazısında Soma’daki maden kazasında hayatını kaybeden yüzlerce işçiyle ilgili öyle bir tanımlamada bulundu ki, “Bu kadarı da pes” dedirtti. Yalçın Bayer yazısında, generallerin, Gezicilerin ve 17 Aralık’ta paralel örgütün yapamadığını “Soma yaptı” anlamına gelecek cümleler kullandı. Bayer “Hakiki darbe Soma’dır. İktidar diğer çakma darbelerden kurtuldu ama bu seferki hakiki bir darbeye benziyor” diyerek, hükümetin işinin bittiğini söyledi.

Özdil için savcılara çağrı
 
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler de Yılmaz Özdil’e sert tepki gösterdi. İşler, twitter hesabından yaptığı açıklamada Özdil için savcıları göreve çağırdı. İşler’in şu açıklamayı yaptı: “Son bir yıldır sokakları terörize etmek için bahane arayanlar Soma’daki acıyı kirli emellerine alet etmekten geri durmamışlardır. Bu süreçte akıl almaz yalanları ile halkımızı galeyana getirmek isteyenlere milletimiz sağduyulu duruşu ile en güzel cevabı vermiştir. Şehitlerimize ‘müstehaklar’ diyecek kadar kalbi kömürden kara kendini bilmezin yüzündeki maske bir kez daha düşmüştür. İşlediği nefret suçuyla aziz şehitlerimizin ruhunu muazzep eden insafsız kişiye karşı savcıları göreve davet ediyorum.”

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu da Özdil’e tepki göstererek “Ben bu zihniyete cevap da vermek istemiyorum. Onlar çok şükür ki azınlıkta. Zaten dertleri de bu. Onlar bu azınlık grubuyla ülkeyi yönetemiyorlar, artık milletin dediği oluyor, esas rahatsızlıkları da bundan kaynaklanıyor” dedi.

Bu kimse için gereken yapılsın
 
Şehit madenci 29 yaşındaki İsmail Coşkun’un babası Halil Coşkun gazeteci Yılmaz Özdil’i eleştirerek  şunları söyledi: “Yılmaz Özdil televizyona çıkmış ‘Bunlara lanet olsun’ demiş. Biz bundan şikayetçiyiz. Bu, bütün dünyanın yüz karasıdır. Bu nasıl laf, bu milletimin yüreği yanıyor, böyle bir kelime olur mu? Hepimiz insanız. İnsan insanın değerini bilir. Lanet okumak ne demek? Gerekeni yapsınlar, sayın başbakana söylüyorum, bütün dünya duysun.”
İsmail coşkun halası Nurhayat Pehlivan da “Yetkililerden rica ediyorum, gazetecimizin birisi demiş ki bu demiş millete müstahak. Bizim acımız zaten büyük, yetkilerden rica ediyorum, bu kimse gereken yapılsın. Bizim içimiz yanıyor, ciğerimiz yandı” dedi.
 
Mide bulandırıcı ve alçaksınız
 
Özdil, Aldoğan ve Bayer’e twitter üzerinden tepkiler ise çığ gibi büyüyor:

-AKGençlik G.Merkez @AKGenclikGM  Vefat edenlere müstehaktır diyen muhalefet yazarı insafsız Yılmaz Özdil tez zamanda müstehakını bulsun! #YOzdilinYüzüneTükürmekMüstahaktır

-Sevil Atasoy @sevilatsy #YOzdilinYüzüneTükürmekMüstahaktır Özdil’in  insanlığı için kayıp ilanı verilmeli..!

-Rabisssh_ nifak tohumu ekmek için gelmiş bunlar dünyaya.. ALLAH ıslah etsin, ne diyelim..!

-@Ay_Lin83 İkinci Yılmaz Özdil vakası Yazgülü Aldoğan’dan! Bu nasıl nefret bu nasıl vicdansızlık..! İğrenir oldum bunlardan..

Kitabının reklamları D&R’ları süslüyor
 
Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil’e gösterilen tepki tırmanarak artarken, Doğan Grubu’na ait D&R kitapçılarında Özdil’in reklamı yapılmaya devam ediyor. Yine aynı gruba ait Doğan Kitap’tan yayınlanan Özdil’in kitabı, büyük bir nefret suçu işleyen yazarın tam boy fotoğrafıyla tanıtılıyor. Özdil’in reklamını görenler, tepkilerini dile getirirken D&R yönetiminin Soma’da can veren 301 madencinin yakınlarının acılarına saygı göstermemesi de eleştirildi.