20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Yol ortasında trafoya tepki!

Antalya'nın Konyaaltı İlçesi'nde yol ortasına elektrik trafosu konulması için başlatılan çalışmaya tepki gösteren bölge halkı, trafik kazalarına neden olabileceği gerekçesiyle kaldırılmasını istedi.

16 Şubat 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Yol ortasında trafoya tepki!
Arapsuyu Mahallesi'nde Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ'nin (AKEDAŞ) başlattığı trafo çalışması, bölge halkının tepkisine neden oldu. 625 Sokak'ta bulunan 20 metrelik yolun ortasına konulacak 'köşk tipi trafo' için AKEDAŞ ekipleri tarafından asfalt zemine beton döküldü. Elektrik altyapısı da hazırlanan trafonun hem görüntü kirliliğine, hem de trafik kazalarına neden olabileceğini düşünen bölge halkı, kaldırılmasını istedi.

'YERİ DEĞİŞTİRİLSİN'

Mahalle sakinlerinden Cengiz Bali, "Burası imar planında trafo yeri olarak gözüküyor. Buranın trafik yoğunluğu arttı. Bu trafo alınıp az ilerideki park yerine konulsa sadece 2- 3 araçlık yer kaplayacak. Belediyeyle görüştüm, 'değiştiremeyiz' dediler. Bu sonuçta Allah'ın emri değil. Bu alınıp değiştirilir. Yarın burada olası bir trafik kazasının sorumluluğunu kim taşıyacak? Belediye bunun yerini değiştirebilir. Tüm mahalleliler de aynı şeyi talep ediyor" dedi.

YOLUN YARISI GİDİYOR

Mahallede market işletmeciliği yapan Ümit Kılıç ise, "Yanlış bir uygulama. Burada akşam saatlerinde yoğun trafik oluyor. Tam yolun ortasında böyle bir trafo bence yanlış. Yolun yarısından çoğu gidiyor. Yanlış bir şey. Bence kaldırılmalı" diye konuştu.

PLANA UYGUN YERLEŞTİRİLDİ

Konyaaltı Belediyesi yetkilileri bölgenin 20 yıl önce planlandığını belirtirken, trafo yerinin değiştirilmesinin mümkün olmadığını, trafo konulduktan sonra alanda 'yeşil bant' uygulaması yapılacağını söyledi. AKEDAŞ yetkilileri ise trafo yerinin belediye tarafından hazırlanan imar planlarında var olduğunu belirterek, trafoyu plana uygun yerleştirdiklerini kaydetti.