26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Zaman yazarı Ali Ünal: 'Cenab-ı Allah sol dedi'

Zaman yazarı Ali Ünal CHP ile Gülen grubu arasındaki ittifakı anlatırken skandal ifadeler kullandı...

14 Nisan 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Zaman yazarı Ali Ünal: 'Cenab-ı Allah sol dedi'
Zaman yazarı Ali Ünal, Gülen grubunun CHP’ye verdiği desteği itiraf ederken skandal ifadeler kullandı. Ünal: Cenab-ı Allah (c.c.), bu defa sol tabana, Hizmet Hareketi’nin insanları kesinlikle siyaset temelinde değerlendirmediğini gösterdi”


Seçimler öncesinde CHP’yi desteklediğini inkar eden Gülen grubu, sola verdiği desteği itiraf etti. Paralel yapının yayın organı Zaman’ın yazarı Ali Ünal, bugünkü “Hizmet için hep zafer” başlıklı yazısında skandal ifadelerle bu işbirliğini itiraf etti.

Ünal, Gülen grubunun bugüne kadar çıkarları doğrultusunda hareket ederek bir dönem Özal’ı bir dönem Erdoğan’ı desteklediğini ifade ederek sola olan mesafelerinin bugün kalktığını belirtti.

CENAB-I ALLAH BU DEFA SOL’A GÖSTERDİ”

Yaptıkları tercihleri dini kılıfa da uydurmaya çabalayan Ünal, skandal ifadeler kullanarak “Cenab-ı Allah (c.c.), bu defa sol tabana, Hizmet Hareketi’nin insanları kesinlikle siyaset temelinde değerlendirmediğini gösterdi” dedi.

KUR’AN’I ALET ETTİ

Ünal, çözülmeye başlayan yapının dağılmasını engellemek için ayetlere de başvurarak Bakara Suresi’nin 216. ayetini paylaştı: “Olur ki, siz bir şeyden hoşlanmazsınız da o şey hakkınızda hayırlıdır; bir şeyi seversiniz ama, o şey ise hakkınızda şerlidir. Allah bilir, siz bilmezsiniz.”