19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Ali Ağaoğlu: Zekeriya Öz'ü Dubai'ye ben gönderdim

Efsane savcı Zekeriya Öz şöhretinin zirvesine çıktı. Öz, Dubai tatili iddialarını yalanlamaya uğraşırken işadamı Ali Ağaoğlu, savcının Dubai tatiline şirketinin parasıyla gittiğini açıkladı. Yargı çevrelerinde Öz’le birlikte ikinci bir savcının da Dubai tatiline katıldığı konuşuluyor.

Kaan Zenginli7 Ocak 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Ali Ağaoğlu: Zekeriya Öz'ü Dubai'ye ben gönderdim
SEÇİM ayarlı 17 Aralık operasyonunu yöneten İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz’ün 15 ay önce ‘Şüpheli’ sıfatıyla soruşturmaya başladığı işadamı Ali Ağaoğlu’nun parasıyla Dubai’de lüks bir tatil yaptığı ortaya çıktı. Yanında götürdüğü 8 kişiyle birlikte krallara layık tatil yapan ve gazatecilere 77 bin 500 lirayı bulan tatil masrafları için “İddialar yalan, kendi paramla tatile gittim” diyen Savcı Öz’e İşadamı Ağaoğlu’ndan jet yanıt geldi.

‘Tekzip hazırlıyorum’ dedi ama!

Ağaoğlu yazılı açıklamayla Savcı Öz’ün, Dubai’de bulunan temsilcilikleri tarafından ağırlandığını duyurdu. Ağaoğlu “Dubai temsilciliğimizin, Sayın Savcı ile çok öncelere dayanan tanışıkları çerçevesindeki bu ağırlama temsilcimizin inisiyatifiyle gerçekleşmiş olup bilgimiz dahilindedir” dedi. Aynı saatlerde Savcı Öz, bazı gazetecilere, böyle bir gezi yapılmadığını ve tekzip hazırladığını söyledi.

Ağaoğlu’ndan ikinci yalanlama

Birbirini yalanlayan iki açıklama üzerine ulaştığımız Ağaoğlu Şirketler Grubu’ndan net bir ifade ile ‘Bu gezi yapılmıştır. Geziyi de Ağaoğlu Dubai Temsilcisi H. İbrahim Demirhan organize etmiştir” denildi. Öz, Ali Ağaoğlu’nu 17 Aralık operasyonu kapsamında ‘şüpheli’ sıfatıyla ifadeye çağırmış, adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk etmişti. Ağaoğlu serbest bırakılmıştı.

Ergenekon operasyonlarını yaparken, özel yetkileri alınarak İstanbul Başsavcı Vekilliği’ne atanan Öz, 17 Aralık operasyonuyla yeniden Türkiye’nin gündemine oturmuştu.

Krallar gibi bedava tatil yaptı

Savcı Öz’ün operasyon kapsamında ifadesini aldığı Ali Ağaoğlu’nun parasıyla operasyondan 3 ay önce Dubai’de ailesiyle birlikte 8 kişilik bir ekiple krallar gibi tatil yaptığı ortaya çıktı. 17 Ekim 2013 Perşembe günü başlayan ve 5 gün süren tatilin 77 bin liralık faturasını Ali Ağaoğlu ödedi.

Öz’e iddianame hazırlanabilir

Bu arada Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, “Tatil masraflarının bir menfaat karşılığı ödendiği ispatlanırsa, bir başka savcı, Zekeriya Öz için bir iddianame hazırlayabilir” diye konuştu.