19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

40 liraya cinayet

Adana’da şiddet uyguladığı için nikahsız eşinin babaevine dönmesini hazmedemeyerek kayınbabası Salih Yorulmaz’ı (54) öldürtüp, kayınbiraderi Ahmet’i de yaralattığı ileri sürülen Şahin Can’ın (34), cinayeti işlemesi için tuttuğu kiralık katile 40 lira verdiği ortaya çıktı. Müebbet hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıkan zanlılardan tetikçi İbrahim Saran (34), Can kardeşler tarafından azmettirildiğini öne sürerken, diğer sanıklar suçlamaları kabul etmedi.

HALİL BİLEK8 Ocak 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
40 liraya cinayet
Adana 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlanan davanın ilk duruşmasına tutuklu sanıklar Şahin Can, kardeşi Ömer, kuzeni Müslüm Can, tetikçi İbrahim Saran ve tutuksuz yargılanan Ahmet Karakuş, eşi babası tarafından öldürtülen Melek Yorulmaz katıldı. Azmettirici suçlamalarını kabul etmeyen Şahin Can, “ Olay günü ben, Ömer ve arkadaşım Ahmet birlikte balık avlamaya gittik. Eşimle aramda sorun yoktu. İbrahim’i azmettirmedim””dedi.


Ömer Can ve Ahmet Karakuş ve Müslüm Can’da savunmalarında olayla ilgilerin olmadığını ileri sürerken cinayetten önce silahla talim atışı yaptığını anlatan kiralık katil İbrahim Saran ise, “Kayınbabasını dizinden vurmam için Şahin silah ve 40 TL verdi. Silah tutukluk yaptı. Kaçarken arkasından sıktım. Oğlu Ahmet elini beline atınca ona da sıktım. Benim ‘cezai ehliyeti yoktur’ raporum olduğu için Şahin bana yaptırdı” dedi.

Mahkemede tanık olarak ifade veren Melek Yorulmaz ise, öldürülen babasını suçlayarak, “Eşim kumar oynayan babama para vermemişti. Babam bu yüzden beni ve çocuklarımı kendi evine götürmüştü. Babam eşimi öldürmek bile istedi. Ayrıca babam sanık İbrahim Saran’a miras yüzünden amcamı öldürmesi için 10 bin TL’ye anlaşmıştı. Babam parayı vermeyince babamı öldürmüş” diye konuştu. Müslüm Can’ın tahliyesine karar veem mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Olay, 22 Temmuz 2012 günü Kocavezir Mahallesinde meydana geldi. Hurdacılık yapan Şahin Can, bir süre önce Bit Pazarı'nda esnaflık yapan Salih Yorulmaz'ın kızı Melek ile gayri rsmi olarak evlendi. Can’ın şiddet uyguladığı eşi baba evine geri döndü. Sinirlenen koca, kayınbabasını tehdit etti. İddialara göre, Şahin Can, kardeşi Ömer Can ve kiralık olarak tuttukları iddia edilen İbrahim Saran ile birlikte Salih Yorulmaz’ın işyerine geldi. Tetikçi,Saran baba ve oğluna ateş etti. Salih Yorulmaz hayatını kaybederken oğlu Ahmet yaralandı.