19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Cinayet zanlısına çelik yelekli koruma

Adana'da birahanede alkol alırken “Otur lan” diyen arkadaşı 33 yaşındaki Önder Fakıoğlu'nu öldürdüğü iddia edilen 27 yaşındaki Hüseyin Kara, Suriye'ye kaçmak isterken Gaziantep'te yakalandı. Polisin, Kara'ya olası bir saldırıya karşı çelik yelek giydirmesi dikkat çekti.

HALİL BİLEK4 Mart 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Cinayet zanlısına çelik yelekli koruma
Cinayet 15 Temmuz 2012 tarihinde Seyhan İlçesi'nin Tellidere Mahallesi'nde meydana geldi. Silahla yaralama suçundan cezaevinde yatan Hüseyin Kara, 3'üncü Yargı Paketi'nden yararlanarak tahliye oldu. Hüseyin Kara, arkadaşları Mehmet E. (30), Mehmet Emin Ö. (18) ile birlikte birahaneye giderek cezaevinden çıkışını kutlamak istedi. Gençler alkol aldıkları sırada daha önce husumetli oldukları ileri sürülen Önder Fakıoğlu ile tartıştı.

Tartışma sırasında Fakıoğlu'nun, Kara'ya “Sözümü niye dinlemiyorsun? Otur lan” diyerek bağırdı. Hüseyin Kara, üzerinde taşıdığı silahı çıkarıp Fakıoğlu'na sıktı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Fakıoğlu, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olaydan sonra kaçan hırsızlık ve silahla adam yaralama suçlarından çok sayıda kaydı bulunan Kara, Suriye'ye kaçma hazırlığı yaparken Gaziantep'te yakalandı. İşlemlerin ardından cezaevine cezaevine teslim edilmek üzere Emniyet Müdürlüğü'nden çıkartılan Kara'ya saldırı düzenleneceği ihbarını alan polis, şüpheliye çelik yelek giydirdi.