25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Formula Okan'a siyah bayrak

Adana'da otomobil lastiklerini çok kısa sürede değiştirdiği için arkadaşları tarafından “Formula Okan” lakabı verilen M. Okan Ü. (24), işsiz kalınca bu yeteneğini hırsızlıkta kullandı. Değişik tarihlerde 9 aracın lastiklerini takoza alma yöntemiyle çalan zanlı, hırsızlık masası dedektiflerinden kaçamadı. Lastik değiştirmede çok iyi olduğunu söyleyen zanlı, “Formula yarışlarında Pit Spot'ta lastik değiştirenlerden daha hızlıyım ama yine de işsiz kaldım. Eşim hamile kalınca bu yeteneğimle hırsızlık yapmaktan başka çarem kalmadı. Üzgünüm” dedi.

HALİL BİLEK14 Nisan 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Formula Okan'a siyah bayrak
Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri Tellidere Mahallesi'nde çelik jantlı lastikleri takoza alma yöntemiyle çalma olaylarını artması üzerine özel bir ekip kurdu. 9 ayrı aracın 4 lastiğini çok kısa sürede çalındığını belirleyen polis, hırsızlığın lastik değiştirme konusundaki hızından dolayı çevresinde Formula Okan olarak bilinen kısım sabıkalılarından M. Okan Ü. Tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğini düşündü. Ekipler, zanlıyı yakalayarak gözaltına aldı. Aracının bagajında yapılan aramada, 8 adet lastik ve 8 adet jant ele geçirildi.

Polisin “Siyah Bayrak” göstererek zanlıyı oyun dışına atması sayesinde Telli Dere Mahallesi sakinleri rahat bir nefes aldı. Lastiklerini çaldığı bazı araçlarda parmak izi de bırakan zanlı, sorgusunda suçunu itiraf etti. Hakkındaki tahkikatın tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen zanlı, pişman olduğunu söyledi. “Formula yarışlarında Pit Spot'ta lastik değiştirenlerden daha hızlıyım ama yine de işsiz kaldım. Eşim hamile kalınca bu yeteneğimle hırsızlık yapmaktan başka çarem kalmadı. Üzgünüm. İşim olsaydı hırsızlık yapmazdım” dedi.