23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

AK Parti İl Teşkilatı’nın sanayici buluşmaları sürüyor

AK Parti Konya İl Teşkilatı, Konya 2. ve 3. Organize Sanayi Bölgesi’nde(KOS) faaliyet gösteren işadamı ve sanayicilerle bir araya geldi.

24 Nisan 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
AK Parti İl Teşkilatı’nın sanayici buluşmaları sürüyor
Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Konya İl Teşkilatı, her hafta Pazartesi günü düzenlenen Sanayici Buluşmaları devam ediyor. Bu kapsamda Konya 2. ve 3. Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren sanayici, işadamı ve esnafıyla bir araya geldi.

İl Teşkilatı Halkla İlişkiler Birimi tarafından organize edilen program, Şakalak Tarım Makineleri’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Programa AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekilleri Hüseyin Üzülmez, Mustafa Kabakcı, Ayşe Türkmenoğlu, Gülay Samancı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti İl Başkan Yardımcıları, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile 2. ve 3. Organize Sanayi Bölgesi sanayicileri katıldı.

Sorgun; “Bu toplantıları önemsiyoruz”
Program ev sahipliği için Şakalak Tarım Makineleri Sahibi ve Genel Müdürü Yusuf Genç’e teşekkür eden AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Konya sanayisinin her geçen gün geliştiğini ve ülkemize büyük katma değer kattığını dile getirdi. Hükümetin sanayinin daha da ileri noktalara ulaşması için bugüne kadar birçok yasal düzenleme ve çalışmaya imza attığını kaydeden Başkan Sorgun; “Bu çalışmalar neticesinde Konya, birçok ülkeye ihracat yapan önemli bir sanayi kenti haline geldi. Üretimin, ihracatın ve sanayi bölgelerinin daha da artması için sizlerle yaptığımız toplantıları bu bağlamda önemsiyoruz. Sizlerin görüş ve talepleriniz bizim için önemli. Bizler de il teşkilatı, milletvekilleri ve belediye başkanları olarak sizlerin bu taleplerinizi Ankara’ya iletip çözümü birlikte bulacağız” ifadelerini kullandı. AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Konya’da iş sıkıntısının olmadığını bilakis işçi sıkıntısı olduğunun da altını çizdi. Sorgun, konuşmasına şöyle devam etti; “Konya sanayisi bugün eleman bulamıyor. Ama her gün il ve ilçe başkanlıklarımıza onlarca insan iş için yardım istiyor. Sanayiye yönlendirilenlerin birçoğu o işi beğenmiyor. Hâlbuki sanayide çalışanlara verilen hak ve ücretler birçok yerden daha iyi. Ama bir türlü sanayinin eleman sıkıntısı giderilemiyor. Dolayısıyla öncelikle bu yanlış algının artık değişmesi gerekiyor. Bunun için de hep birlikte bir çalışma yapmamız gerekiyor.”

Üzülmez; “Konyalı sanayici endüstri meslek lisesi açmalı”
AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez ise 4 ay önce yasalaşarak yürürlüğe Torba Yasa’da yer alan bir düzenleme hakkında konuştu. Üzülmez; “Bu toplantıları her hafta yapıyoruz. Amacımız buraya gelip konuşmak değil sizleri ve problemlerinizi dinlemektir. Birkaç ay önce şahsım olarak verdiğim bir kanun teklifinden söz etmek istiyorum. O teklif, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda başka tekliflerle birleştirilerek Torba Yasa’da bir kanun olarak çıktı. Buna göre organize sanayi yönetimleri, buralara Endüstri Meslek Liseleri kurabilecek. Bu liselere hem ciddi bir teşvik getirildi hem de buralarda okutulacak öğrencilere devlet burs verecek. Ben, Konyalı sanayicinin 4 ay önce yürürlüğe giren bu yasadan azami ölçüde faydalanmasını arzu ediyorum. Bu sayede sanayinin sorunlarının daha hızlı çözüleceğine inanıyorum” dedi.

Kabakcı; “Dünyada Türk Malı’nın değeri artıyor”
Birkaç gün önce Almanya’da düzenlenen bir fuara katıldığını ve bu fuara katılan Türk firmalarına büyük ilgi gösterildiğinin altını çizen ve AK Parti Konya Milletvekilleri adına konuşan Mustafa Kabakçı, şunları söyledi; “Birkaç gün önce Almanya’da Bauma İnşaat Makineleri Fuarı’na gittim. Türkiye de fuara katılım açısından 5. sıradaydı ve bizim firmalara büyük ilgi vardı. Bu bizler için büyük gurur kaynağı. Türkiye sanayi ve ticarette önemli atılımlar yaptı ve ihracatımız da bu paralelde artıyor. Artık şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki Türk Malı’nın dünyadaki değeri hızla artıyor. Şu anda Konya tarımda iyi noktada ama makine imalatında daha fazla çaba göstermeliyiz. Bugün Konya olarak 5. üniversitemize kavuşmak üzereyiz. Ama teknik anlamda da çalışmaların yapılması gerekiyor. Örneğin devlet yarın belki sanayicimizden kendi elemanını kendisinin yetiştirmesini isteyecek. Aslında milletvekilimiz Hüseyin Üzülmez beyin az önce ifade ettiği ve yasalaşan düzenlemenin amacı da bu. İnşallah bu ve buna benzer çalışmalarla Konya sanayisiyle, eğitimiyle, ulaşımı ve turizmi ile geleceğin cazibe merkezi haline gelecek.”

Samancı ve Türkmenoğlu’dan sanayiciye teşekkür…
Ülkenin kalkınması ve bölgenin gelişmesinde büyük emekleri olan sanayici ve işadamlarına teşekkür eden AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, İl Başkanlığı tarafından organize edilen bu toplantıları üretici ve tüccarın istek ve problemlerinin dile getirilmesi ve çözümü bağlamında çok önemsediklerini dile getirdi. AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu da Konya’nın sanayici ve işadamları ile bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve şehre katkılarından dolayı herkese teşekkür etti.

Akyürek; “Sanayi Konya’nın lokomotifi”
Konya sanayisinin gün geçtikçe Türkiye ve dünyada adından söz ettirdiğini dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise söz konusu başarıda emeği geçen herkese teşekkür etti. Akyürek konuşmasını şöyle tamamladı; ‘Sanayi Konya’ya lokomotiflik yapıyor ve şehrimize büyük katkılar yapıyor. Bu bağlamda en kutsal iş olan üretimi gerçekleştiren tüm işadamı ve sanayicimize teşekkür ediyorum. Zira Konya, sanayisi ve üretimiyle adından sıkça söz ettiriyor. Konya, liman veya diğer doğal avantajları olmamasına rağmen tarımda, tarımsal sanayi ve gıdada çok büyüdü. Bu, sanayicimizin emeği, alın teri ve öz kaynağı ile oldu. İhracat çeşitliğinde Konya şu an 3. sıradayız. Konya’nın bu noktada geleceğinin aydınlık olduğunu düşünüyorum. Bizler de şehre bu kadar katma değer sağlayan sanayici ve işadamlarımıza destek olmak ve problemlerini çözmek için çaba gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından programa katılan sanayiciler, problemlerini dile getirdi ve fikir alışverişinde bulundu.