26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Konya milletvekilleri gündemi değerlendirdi

AK Parti Konya Milletvekilleri Hüseyin Üzülmez, Ayşe Türkmenoğlu, Harun Tüfekçi, Mustafa Akış ve Mustafa Baloğlu, AK Parti Halkapınar, Emirgazi, Ereğli, Karapınar, Sarayönü, Doğanhisar, Ilgın, Kadınhanı, Ahırlı, Yalıhüyük, Seydişehir, Taşkent, Bozkır ve Hadim İlçe Teşkilatları tarafından organize edilen 30. İlçe Danışma Meclisleri’ne katılarak ülke ve Konya gündemini değerlendirdiler.

10 Nisan 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Konya milletvekilleri  gündemi değerlendirdi
Üzülmez; “Her seçmene ulaşmalıyız”

Bu kapsamda AK Parti Sarayönü, Kadınhanı, Doğanhisar ve Ilgın İlçe Teşkilatları tarafından düzenlenen İlçe Danışma Meclisleri’nde partililere seslenen AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, teşkilatlara önümüzdeki üç seçim için önemli tavsiyelerde bulundu. Hüseyin Üzülmez; “Ülkemizi ve partimizi yoğun bir seçim süreci bekliyor. Bunun için de teşkilatlarımızın çalışmalarına hız vermeleri gerekiyor. Önümüzde daha bir yıl var demeyin. Zira bizler her zaman hazırlıklı olmalı ve sahada olmaya devam etmeliyiz. Önümüzde üç önemli seçim var. Dolayısıyla teşkilatlar olarak hepimizin üzerine düşen önemli sorumluluklar var. İlçe teşkilatlarımızın birinci önceliği sandık bazlı çalışmaya ağırlık vermek olmalıdır. Sandıklarımıza sahip çıkmalı, sandık yönetim kurulunun da o sandıktaki tüm seçmene tek tek ulaşması gerekiyor. Tabii ki bir de 11 yıldır AK Parti iktidarı olarak yaptığımız birçok hizmet ve yatırımı da halkımıza anlatmalıyız. Ben bu konuda teşkilatlarımıza güveniyorum” ifadelerini kullandı.

Türkmenoğlu; “Provokasyona prim vermeyin”
AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu da Ahırlı Yalıhüyük ve Seydişehir’de partililerle bir araya geldi. Çözüm Süreci ve yeni anayasa çalışmalarına değinen Ayşe Türkmenoğlu, Türkiye’nin önünde büyük bir fırsatın olduğunu ve hükümet olarak bu fırsatı en iyi şekilde sonuçlandırmanın gayreti içerisinde olduğunu ifade etti.

Tüfekçi; “Muhalefet yangına körükle gidiyor”
30. AK Parti Sarayönü, Doğanhisar ve Ilgın İlçe Danışma Meclisi’nde konuşan AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi’nin gündeminde de Çözüm Süreci vardı. Tüfekçi, AK Parti’nin 30 yıldır devam eden bir yangını söndürmeye çalıştığını, muhalefetin ise yangına su sıkmak yerine benzin döktüğünü aktardı.

Akış; “Başkanlık sistemi istikrarı kalıcı kılar”
AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış ise Emirgazi, Ereğli ve Karapınar İlçe Teşkilatları tarafından organize edilen 30. İlçe Danışma Meclisleri’ne katıldı. Burada başkanlık sistemi hakkında konuşan Mustafa Akış, ülkenin parlamenter hükümet sistemi ile yönetildiklerini hatırlatarak; “Bu sistemde yasama meclisi bulunuyor ve yürütme iki başlıdır. Ancak Başkanlık Sistemi’nde millet bir başkan seçiyor ve bu başkan yürütmenin başıdır. Başkanın görev süresi bellidir, yasama başkanı görevden alamıyor, parlamenter sistemdeki gibi koalisyon ortamı da doğmuyor. Dolayısıyla Başkanlık Sistemi’nde istikrar çok daha fazla. Başkanlık Sistemi’nde iki başlı yürütme olmadığı için bu sistem daha demokratiktir. Bizler de önümüzdeki dönemde bu sistemi daha fazla konuşarak bu sistemin Türkiye için en iyi sistem olduğunu anlatmaya ve bu yönde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Baloğlu; “Türkiye’yi 2023’e birlikte taşıyacağız”

AK Parti Taşkent, Hadim ve Bozkır İlçe Teşkilatı tarafından organize edilen 30. İlçe Danışma Meclisleri’ne katılarak burada partililerle bir araya gelen AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, AK Parti İktidarı ile birlikte ülkede bir hizmet yarışının başladığını dile getirdi. Baloğlu, konuşmasının devamında ise şunları söyledi; “Bu anlayışla 10 yıldır milletimize ve ülkemize hizmet ediyoruz etmeye devam edeceğiz. Bu yolda elbette bizlere en fazla destek veren milletimize ve teşkilatlarımıza layık olmanın da gayreti içerisindeyiz. Türkiye yepyeni anayasasını yapmaya başladı, 30 yıldır çözüm bekleyen sorunlara el atıldı. Yine yerel yönetimlerde bir reform yapılarak Büyükşehir Yasası kabul edildi. Yapılan tüm bu çalışmalar, Türkiye’yi yarına taşıyacak adımlardır. Bu bağlamda AK Partili olmaktan ne kadar gurur duysak azdır. Onun için önümüzdeki seçimlere dair çalışmalarımızı hızlandırmalı ve ülkemizi 2023’e hep birlikte taşımalıyız.”