19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Meslek sahibi olmak isteyenlere iş fırsatı

Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi, Konya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Mevlana Kalkınma Ajansı işbirliğinde hazırlanan proje, meslek sahibi olmak isteyenlere yeni iş fırsatları sunacak.

ÖNDER ÇİFTCİ27 Ocak 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Meslek sahibi olmak isteyenlere iş fırsatı
Proje kapsamında Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nin 2.Organize Sanayi Bölgesinde bulunan ek hizmet binasında Konya sanayisinin nitelikli eleman ihtiyacını gidermek amacıyla CNC Operatörlüğü ve Gazaltı Kaynakçılığı kursları açıldı. 1 ayda 120 saat süreyle eğitime tabi tutulacak kursiyerler herhangi bir ücret ödemediği gibi kurs sonunda başarı sertifikasına da sahip olacak. Sınırlama olmaksızın herkese açık olan kurslar, alanında yetkin kişiler tarafından verilecek.

Sanayinin ihtiyacı olan nitelikli personel yetiştirilecek

Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Ünsaçar, 2013 yılının Haziran ayında alana ilişkin öğrencilere uygulamalı eğitim verebilmek amacıyla 2.Organize Sanayi Bölgesinde bulunan ek hizmet binasında faaliyetlere başladıklarını söyledi. Bu doğrultuda çalışmalarına bir yenisini daha eklediklerini söyleyen Prof. Dr. Ünsaçar, “Konya’nın gelişen sanayisinin nitelikli çalışan ihtiyacını karşılamak amacıyla CNC Operatörlüğü ve Gazaltı Kaynakçılığı kursları açtık. Nitelikli personel yetiştirme konusunda sadece öğrencilerle sınırlı kalmayarak meslek sahibi olmak isteyen toplumdaki diğer bireylere de yardımcı olmak istiyoruz.” dedi.

İstihdam şansları yüksek

Eğitimler sonunda belgelendirilen katılımcıların sanayiciler tarafından talep edileceğini ve birçoğunun istihdam edilmelerini beklediklerini ifade eden Prof. Dr. Ünsaçar, Konya’da gaz altı kaynakçılığının istihdam alanının çok geniş olduğunu ve bu alanda nitelikli personele ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Gaz altı kaynakçılığı ile ilgili kursu Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nden Prof. Dr. Mustafa Acarer ile birlikte verecek olan Kaynak Mühendisi Ahmet Ceran ise, “Sanayide ihtiyaç duyulan alanlarda eğitim vererek gerekli alanlarda istihdam sağlayıp işsizlik oranını düşürmeyi planlıyoruz. 15 gün boyunca eğitim başvurularını almaya devam edeceğiz ve gerekli sayıya ulaşıldığında ücretsiz olan eğitim programımız başlayacak. Konya’dan ya da şehir dışından kurslarımıza katılmak isteyen herkese kapımız açık. Bu konuda herhangi bir sınırlama getirmedik. Kurslarımıza başvurmak isteyenler Konya 2. Organiza Sanayi Bölgesi Evrenköy Caddesi’nde bulunan Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Ek Hizmet Binası’na başvuru yapabilirler. Ayrıca 239 0825 numaralı telefonla da bize ulaşıp başvuru için gerekli bilgileri alabilirler.” dedi.