19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Yalnızlığın Sen Tonu yok satıyor

Adem Metan'ın kaleme aldığı Yalnızlığın Sen Tonu en çok satan kitaplar listesine ilk sıradan girdi.

23 Eylül 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Yalnızlığın Sen Tonu yok satıyor

Yalnızlık üzerine çokça kitap yazıldı ama böylesi daha önce hiç yazılmadı. Radyocu Adem Metan yazılmayanı yazdı ve adını da 'Yalnızlığın Sen Tonu' koydu.

Radyo programları ile kitleleri arkasından sürükleyen Adem Metan "Yalnızlığını bana gönder" sloganı ile başlattığı kitap çalışmasını tamamladı. Geçtiğimiz hafta kitap marketlerde yerini alan Yalnızlığın Sen Tonu ilk gün tükendi. D&R mağazalarında en çok satan kitaplar arasında ilk sırada yer alan Yalnızlığın Sen Tonu uzun bir süre daha çok konuşulacak gibi.

YALNIZLIĞI ANLATAN DİZELER

Kitapta yer alan dizeler yalnızlığı anlatıyor. Yalnızlığın Sen Tonu, Rasim Ozan Kütahyalı'nın deyimi ile bir Twitter kitabı adeta. Kitapta yer alan sözler kısa ve yalnız kalmış yüreklere dokunan türden. İşte o sözlere bir kaç örnek:

- Yalnızlık da hayatın gerçeklerinden biri. Tıpkı yaşamın her gün karşımıza çıkardıkları gibi... Yalnızlık; telaffuzu bile içimi ürpertiyor. Tek kalmak, arayıp soranınızın olmaması ve minicik bir sese muhtaç kalmak! Şu anda kimsesizliği, yalnızlığı hissetmiyorum. Eğer bir gün dostsuz ve arkadaşsız kalacak olursam bu en büyük yalnızlığım olur herhalde... Umarım öyle günler yaşamam... (Fatih Portakal)

- Ve yine yalnızlıktı; insanı tuzaklara düşüren; yanımda kimse yok diye düşünürken el uzatan şeytanı melek olarak gösteren!

- Koskocaman şehirde yalnızım. İnsanlar gelip geçiyor yanımdan duymuyor kulaklarım, görmüyor gözlerim, anlamıyor bu şehir beni, anlamıyor insanlar. Yalnızım İstanbul senin sokaklarında çaresiz yapayalnız ve suskunum.

- Yalnızlık hiç ummadığın anda yakalar insanı, bir kanser gibi yavaş yavaş ve her gün biraz daha acı çektirerek ölüme sürükler seni. Dolaşır damarlarında kan ve yalnızlık; sensizim, her şeyden önemlisi yalnızım…

- Katla bir sayfayı ikiye, sağ tarafa mutluluğunu, sol tarafına yalnızlığını yaz...

- Sen benim yanaklarımdaki masum gamzem, sen benim gözlerimden süzülen gözyaşım, sen benim hayatım her şeyimdin gitmeden önce…