23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Akbank'ın girişimcilere “guru” desteği sürüyor

Akbank ana sponsorluğunda girişimcilere konferanslar vermek üzere Türkiye’ye gelen dünyaca ünlü “Girişimci Gurusu” Prof. Kenneth Morse; Türk şirketlere ve girişimcilere, “Büyümenin Finansmanı” konulu konferans verdi.

7 Mayıs 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
Akbank'ın girişimcilere “guru” desteği sürüyor
Dünyada örnek girişimleri ve konferansları ile anılan Prof. Kenneth Morse, Akbank sponsorluğu ile geldiği Türkiye'de verdiği toplam 4 konferansın sonuncusunu İstanbul'da gerçekleştirdi. Akbank Ticari ve KOBİ Bankacılığı’ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaan Gür, “Akbank olarak girişimcilik ekosistemine değer katmak için farklı alanlarda çözümler üretmeye devam ediyoruz. Akbank olarak her yeni girişimin, geleceğin başarılı KOBİ’sine dönüşmesi için, yeni ürün, hizmet, finansman modelleri, eğitim programları, çeşitli yarışmalar, işbirlikleri gibi çok geniş bir çözüm yelpazesi ile girişimcilerimizin yanında oluyoruz.” dedi ve ekledi: “Bu çalışmalarımız kapsamında etkin girişimcilere maddi ve manevi desteği bir arada sunmayı hedefleyen Endeavor Türkiye girişimcilerine yönelik uygun teminat koşullarında, uzun vade, düşük faiz gibi avantajları içeren bir kredi havuzu oluşturduk. Üniversite öğrencilerinin girişimlerinin ödüllendirildiği Global Üniversiteli Girişimci Yarışması’na Akbank olarak ikinci kez destek verdik. Ayrıca Sabancı Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz “Akbank Girişimci Geliştirme Programı”nı üçüncü kez hayata geçirdik. Finansal anlamda desteğimizi de kesintisiz olarak sürdürüyoruz. Akbank olarak, yeni bir işletme kurarak, ticari faaliyetlerine başlamış olan girişimciler için Girişimci Destek Paketi’ni hazırladık.
Akbank olarak girişimcilerin işlerini geliştirmelerine katkı sağlayacağına inandığımız bu konferanslarda yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Girişimciliği teşvik eden çalışmalara öncülük ederek, ülkemizde daha fazla girişimci yetiştirilmesine ve girişimciler için fırsatların artırılmasına yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz."
Dünyaca ünlü Girişimcilik Gurusu ve ABD Başkanı Barack Obama'nın Danışmanı Prof. Kenneth Morse da, finansman süreci düzgün bir şekilde yönetilmeyen şirketlerin geleceğinin de tahrip edildiğine dikkat çekti. Prof. Morse, bu sürecin güçlü ve iyi bir şekilde yönetildiği şirketlerde, başarı olasılığının arttığını ve şirketlerin sağlıklı büyüdüğünü vurguladı.Düzenlediği iki günlük workshop boyunca Prof. Morse, katılımcılara sağlıklı büyüme için gereken kaynakların yaratılması ve düzenlenmesinin yolunu yaşanmış örnekler vererek gösterdi. Şirketlerin ihtiyaçlarına özgü finansman modellerinin geliştirilmesinin gereğini ve yollarını gösteren Prof. Morse, ayrıca, işlerini büyütmesi için gerekli kaynakları ne zaman, nereden ve nasıl bulucaklarına ilişkin olarak da önemli ipuçları verdi.Şirket yöneticileri ve girişimcilere, finansal süreçlerin onları değil, onların finansal süreçleri nasıl yönetebileceklerini de gösteren Prof. Morse, katılımcılara, kaynaklara ulaştıktan sonra başarının nasıl garanti edileceğini de öğretti. Oluşturduğu ekipler ile gerçek zamanlı örnek çalışmalar da yapan Prof. Morse, aynı zamanda katılımcılardan aldığı geri bildirimler üzerinden değerlendirmeler yaptı. Konferans boyunca kendisine, Boston merkezli Entrepreneurship Ventures Inc. Yönetim Direktörü Laura Barker Morse ve Massachusetts Institute of Technology İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi aynı zamanda Joy Capital’in kurucu ortağı Graham O'Keeffe de eşlik etti.
Girişimcilik konusunda danışmanlık veren Prof. Kenneth Morse, ayrıca ABD Başkanı Barack Obama’ya bağlı ABD Ulusal İnovasyon ve Girişimcilik Danışma Kurulu üyeliğini de yürütüyor. M.I.T. Enterprise Forum Direktörü ve iletişim teknolojisi şirketi 3Com'un ve Aspen Teknolojinin kurucu ortağı da olan Prof. Kenneth Morse, ayrıca dört yüksek teknoloji şirketinin daha kurucu ortaklığını yaptı.