25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Büyümede 1 puan fazlasını bekliyorum

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) yeni Başkanı Ömer Cihad Vardan, yüzde 3.3’e çekilen büyüme hedefini ihtiyatlı buldu. Vardan “Benim kanaatim 0.5 ya da 1 puan daha fazla büyüyebiliriz” dedi.

22 Ekim 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Büyümede 1 puan fazlasını bekliyorum

DIŞ Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı ve İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, yüzde 3.3’e çekilen büyüme hedefini ihtiyatlı buldu. Geçtiğimiz günlerde DEİK Başkanlığı koltuğuna oturan Ömer Cihad Vardan, konuk olduğu AA Finans Masası’nda yaptığı açıklamada Orta Vadeli Program’ın (OVP) objektif hazırlandığını belirterek “Hatta büyüme rakamlarını ihtiyatlı çıkarmışlar gibi geliyor. Biz o rakamlardan biraz daha fazla büyürüz, benim kanaatim 0.5 ya da 1 puan daha fazla büyüyebiliriz gibi görünüyor” dedi.

450 milyar dolar da olur

Daha önceleri, Türkiye’nin ileriye dönük herhangi bir hedefi olduğunu hatırlamadığını anlatan Ömer Cihad Vardan, 2023 hedefleri ile Türkiye’nin ilk defa önüne hedefler konulduğunu gördüğünü dile getirdi. Hedeflerin belirli bir altyapıdan sonra ortaya çıktığını anımsatan Vardan “500 milyar dolar ihracat değil de, 450 veya 550 milyar dolar ihracatımız olsa, itirazımız mı olur” dedi. Ömer Cihad Vardan, DEİK başkanlığının kendisinin beklediği bir durum olmadığını da belirterek, “İKV ile DEİK’in birleşim sahaları var. Her iki kurumu, birbirine destekçi olduğu için yürütebileceğim” dedi.